• Hees-BVV.

    Ronald Kersten

Strafschoppen beslissen enerverende wedstrijd Hees

SOEST Eddie Cochran zong het in de jaren zestig: Three Steps To Heaven. Hees volgde zaterdag tegen BVV'31 die aanwijzing en nam de eerste horde van drie op weg naar de derde klasse via een verlenging en strafschoppen.

Ton van Zoeren

Maar voordat de uitstekende leidende arbiter Dorrestijn voor de laatste maal floot had de ploeg van coach Harold Valkenburg er een ware slijtageslag opzitten. Hees nam het voortouw in een wedstrijd waarin de tegenstander achterover leunde. De 350 toeschouwers, die Hees de laatste thuiswedstrijd zagen spelen van het seizoen, werden getrakteerd door een aanvallende ploeg, die via Justin Jansen en Koen Schimmel mogelijkheden kregen om de score te openen.

RUGGENGRAAT Hees dat het zonder de geschorste clubtopscorer Dennis Schaap moest doen bleef er voor gaan om de verdiende voorsprong op het scorebord te zetten. Toch kregen de roodwitten de deksel op de neus, want nadat Yesse Smulders een uitgelezen kans onbenut liet om het ijs te breken kwamen de Blaricummers in hun eerste aanval wel tot scoren. Martijn Dieterman verraste doelman Henk Reddering met een lage schuiver: 0-1. Hees toonde daarna, zoals al het hele seizoen ruggengraat en reageerde vrijwel meteen. Jeffrey Smoorenberg rondde een voorzet van Wesley Haasjes beheerst af: 1-1.

TERRIËR De thee had de Soesters schijnbaar geen goed gedaan, want van het niveau van de eerste helft was niets meer te bespeuren. ,,Voetballend werden we steeds minder'', zag ook Valkenburg, die zijn ploeg weer op achterstand zag komen. Ditmaal was het Jochem Timmerman die in de lucht de defensie van Hees de baas was: 1-2. Hees reageerde snel op die tegenslag, want nadat Leroy Voskuilen een dot van een kans onbenut liet, was het Marvin Snijders die het speeltuig in de uiterste hoek mikte: 2-2. De gasten moesten daarna komen en dat betekende veel werk voor Steph van Hoffe, die uitgroeide tot de man van de wedstrijd. De verdediger repareerde veelvoudig de gaatjes die achterin vielen bij Hees. Van Hoffe deed dat met een inzet die herinneringen opriep aan Nobby Stiles van Manchester United.

MOEILIJK Toch zat het venijn in de staart. In de 80e minuut leek Koen Schimmel Hees op rozen te zetten. Zijn koele schuiver leek zijn ploeg naar de volgende ronde te helpen. Maar in de laatste minuut zag Reddering de bal onder zich door rollen: 3-3. In de daarop volgende verlenging verzaakte Hees het karwei af te maken. Strafschoppen moesten uitsluitsel brengen. Hees bleek daarin foutloos. Reddering maakte zijn dag goed door een penalty te stoppen. Groot was de ontlading na afloop. ,,Ik vond het niet echt fouten die ik maakte, maar ben wel opgelucht dat ik die pingel stopte. Verder was het een draak van een wedstrijd, want BVV deed niets'', aldus Reddering. Uitblinker Van Hoffe was bescheiden: ,,Oh ja, ben ik de man van de wedstrijd? Ik voelde wel dat ik een degelijke pot speelde.'' Volgens Valkenburg had het allemaal wat simpeler gekund: ,, We hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt. Het had in negentig minuten klaar moeten zijn.''

Hees speelt zaterdag uit tegen De Vecht.