• Gunther Buxtorff

Spanning wordt MHC teveel

SOEST Dit kan niet meer misgaan, dacht vrijwel iedereen bij MHC Soest toen ook de derde wedstrijd werd gewonnen. Uit de laatste twee duels zou één gelijkspel al voldoende zijn voor promotie. Dat lukte niet. Dit hadden we echt niet verwacht."

Peter Pos

Zes ploegen streden zondag om twee tickets voor de tweede klasse. MHC Soest heeft al enkele jaren het doel om de derde klasse te verlaten. Dit seizoen lag Soest tot halverwege op kampioenskoers. Na de winterstop was er een kleine dip waardoor IJsseloever voorbij kwam en niet meer te achterhalen was.Dus moest het op het promotietoernooi in Rotterdam gebeuren.

De start verliep uitstekend. In een rap tempo werd er afgerekend met Blerick, Roomburg en Eelde. ,,Drie keer een terechte overwinning'', vatte Lisette Verra de oogst samen. ,,We dachten echt dat het niet meer mis kon gaan."

Het vierde duel werd het eerste échte sleutelduel. Tegenstander HOCO had namelijk ook drie keer gewonnen. De ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar, maar waar Soest niet scoorde, lukte dat de Tilburgers twee keer. Arlette Bloks bracht de spanning nog wel terug, de zo vurig gewenste gelijkmaker bleef uit en dat leverde flinke frustraties op bij de Soestersen. ,,Twee keer kregen we onterecht een doelpunt tegen'', mopperde Verra, die daarna op haar tong beet. ,,In deze wedstrijd hadden we de scheidsrechter niet bepaald mee.''

In één klap was de 'winning-mood' verdwenen bij Soest en stond de ploeg voor het vijfde en laatste duel onder hoogspanning. En dat terwijl tegenstander Spijkenisse al uitgeschakeld was. ,,Zij konden vrijuit hockeyen en dat brak ons misschien op'', zocht Verra naar een verklaring waarom het ook in de vijfde wedstrijd misging. Tot twee keer toe bracht Soest de achterstand terug tot één treffer. Ook nu bleef de gelijkmaker uit, waardoor Roomburg de lachende derde was. Die ploeg was eerder nog verslagen door Soest, maar sleepte in het slotduel een gelijkspel tegen HOCO uit het vuur.

Voor Soest is het nu uithuilen en opnieuw beginnen. Verra: ,,Waarom lukt het telkens niet op het moment dat we het moeten doen? Dit hadden we niet verwacht, we waren er echt vanuit gegaan dat we zouden promoveren. Het gaat telkens op de beslissende momenten fout. Nou ja, dan moet het volgend seizoen maar gebeuren, hopelijk met een titel."