• Archief BDUmedia

SO Soest zet alvast één concurrent op afstand

SOEST De laatste lastige horde voor het ingaan van de winterstop heeft SO Soest opmerkelijk soepeltjes genomen. SCH'44 is één van die vier ploegen in de zondag tweede klasse B die om de titel strijdt. Bij winst was de ploeg uit Harmelen in punten gelijk gekomen met Soest. Maar dat zat er eigenlijk nooit in. Al na vijf minuten opende Thijs Janmaat de score en daarna kwam de ploeg van Gerrit Plomp geen moment meer in de problemen. ,,Organisatorisch hadden we de zaken goed voor elkaar'', vond de oud-prof. ,,Eigenlijk werd het nooit echt spannend.''

Soest wachtte telkens rustig af op wat de thuisploeg ging doen en counterde bij balverlies naar hartenlust. De paal voorkwam in eerste instantie nog dat het 0-2 werd, een paar minuten later was het alsnog raak. Op aangeven van Ali Coban tikte Tom Karst de bal in het doel. Het koningskoppel zorgde er kort na rust voor dat het 0-3 werd, ook nu was de rolverdeling dat Coban de boel voorbereidde en Karst dat vakkundig afmaakte.

Uit een strafschop kwam de thuisploeg nog wel terug tot 1-3, verder liet de hechte defensie van Soest het niet komen. ,,Ze zijn nooit alleen voor Jaime Hensen gekomen'', stelde Plomp tevreden vast. ,,Lekker dat we nu even winterstop hebben, want je merkte toch dat er links en rechts wat kleine pijntjes zijn.'' De eerste wedstrijd in 2018 is meteen een kraker van jewelste. Dan wacht een uitwedstrijd tegen koploper NVC.