• Vicevoorzitter Michiel Heijmans (tweede van rechts) en Jeugdvoorzitter Leo Rauch ondertekenen het STER-contract bij FC Utrecht. Links Bas van den Brink en uiterst rechts Jelle Goes van FC Utrecht.

    FCUtrecht/F.Zilver

SO Soest gaat samenwerken met FC Utrecht

SOEST Met een aantal amateurclubs uit de regio Utrecht, waaronder SO Soest, heeft FC Utrecht op donderdag 6 juni een nieuwe overeenkomst gesloten. De Utrechtse Eredivisionist wil daarmee het regionale amateurvoetbal een 'boost' geven.

,,FC Utrecht gelooft in de kracht van de regio Utrecht en wil amateurclubs uit de streek nog meer ondersteunen in hun ontwikkeling", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van de voetbalclub uit de Domstad. ,,Wij hebben passie voor de regio en geloof in de samenwerkingen met regionale amateurclubs. Wij willen samen met de clubs in de regio het Utrechtse voetbal naar een hoger plan tillen, en daarvoor zijn de overeenkomsten die we hebben gesloten van groot belang."

Delegaties van regionale amateurclubs waarmee FC Utrecht een nieuwe overeenkomst is aangegaan, waren op 6 juni van de partij op Sportcomplex Zoudenbalch. Daar werden zij bijgepraat over de plannen van FC Utrecht door achtereenvolgens Zuidam, manager regionale amateurclubs Bas van den Brink en manager academie Jelle Goes. Bovendien gaf Harm Zeinstra van NMC Bright een presentatie over het certificeren van jeugdopleidingen. Deze certificatie is gekoppeld aan de status van de overeenkomst met FC Utrecht; zogeheten Ster, A of B.