• Archief BDUmedia

SHOT behaalt 6-4 overwinning tegen SVO

SOEST Liefst vijf maanden lag de tafeltenniscompetitie stil. Vrijdagavond werden de batjes weer opgepakt. Bij SHOT 1 veranderde er niets. Het team wordt nog altijd gevormd door het sterke kwartet René de Gier, Hans van Gool, Martin Fransen en Henri ter Steeg. Handhaving is ook nu weer het doel. Daarom ook werd de 6-4 overwinning op SVO als 'magertjes' gezien.

Binnen de tafeltennisvereniging was er geen discussie. Het ervaren viertal vormt ook dit seizoen weer de hoofdmacht. ,,Ons tweede team is wel gepromoveerd'', vertelt René de Gier. ,,Zij spelen nu één klasse lager dan wij. Dat is positief. We hebben nu één team in de hoofdklasse, één in de eerste klasse en twee teams in de tweede klasse. Dat is het begin van een piramide.'' ,,We verwachten dat SVE en Hilversum er bovenuit steken, zij komen uit de derde divisie'', vervolgt De Gier. ,,Ik verwacht dat wij derde kunnen worden. De meeste tegenstanders kennen we wel. In de hoofdklasse kom je elkaar vaak tegen.'' Het verschil tussen SVE en SVO is op papier maar één letter. In de praktijk is SVO één van de ploegen die SHOT onder zich zal moeten zien te houden.

Met een 6-4 overwinning is dat geen zekerheidje. Zonder Martin Fransen begonnen de Soesters aan de eerste klus van het seizoen. In de openingsronde wonnen Ter Steeg en De Gier hun partij, terwijl Van Gool onderuit ging. Het werd toch even penibel toen eerst de dubbel verloren werd, Van Gool ook zijn tweede singel inleverde en Ter Steeg in zijn partij op een 1-2 achterstand in games kwam. Met een krachtsinspanning voorkwam de routinier dat de bezoekers op een 2-4 voorsprong kwamen. Doordat De Gier daarna zijn twee volgende partijen won en dus zijn eerste hattrick van het seizoen noteerde en ook Van Gool - hij kreeg nog wel een matchpoint tegen - zijn laatste partij won, stelde SHOT de overwinning in ieder geval veilig. Het ging er alleen nog om of het eindresultaat 7-3 (prima) of 6-4 (magertjes) zou worden. Ter Steeg ging in de slotpartij onderuit, waardoor het 6-4 werd. ,,We hadden op iets meer gehoopt'', aldus Ter Steeg. ,,Maar dit is wel een terechte uitslag.'' Van Gool blikt met een goed gevoel vooruit naar de rest van het seizoen. ,,Met René in deze vorm gaat dit een mooie competitie worden.'' SHOT - SVO 6-4.

SCHOOLTAFELTENNIS Bij SHOT wil men graag nieuwe aanwas in de jeugdafdeling krijgen. Daarom organiseert de club tafeltennislessen op scholen. ,,Eind oktober beginnen we daarmee'', vertelt René de Gier. ,,Dan gaan we tijdens de gymlessen clinics geven. Dat doen we samen met twee jongens - MJ tafeltennis - die daar veel ervaring in hebben. Op dit moment zijn we heel tevreden over ons ledenaantal van iets boven de 100 leden. De jeugd loopt ook prima, zowel in de breedte als het aantal toptalenten die in speciale trainingsprogramma's zitten. We kunnen altijd meer leden gebruiken. Het is ook mooi dat er weer een clubtrainer voor de senioren is aangesteld. Op dinsdagavond is Martijn Spithoven aanwezig. Mensen kunnen altijd binnenlopen om mee te trainen.''