• Privé

Samenwerking moet handbal nieuw elan geven

SOEST De handbalverenigingen Auto Smeeing/BDC uit Soest en Fulmen/Fidelitas uit Amersfoort vormen vanaf volgend seizoen een gezamenlijke herenafdeling. De besturen van beide clubs besloten de handen ineen te slaan en te werken aan een combinatie die het handbal in de regio weer nieuw elan moet geven.

De teams zullen als HV Eemland aan de competitie deel gaan nemen. Het gaat in eerste instantie om drie herenteams die respectievelijk in de eerste klasse, hoofdklasse en tweede divisie zullen gaan spelen. De trainers van de groep zullen Bessel Grift en John van Gulik zijn, die onder leiding van technisch adviseur Paul van den Deijssel de groep tot, in eerste instantie, een stabiele middenmoter moeten brengen.

EERSTE DIVISIE Het doel is echter het hoogst haalbare uit de groepen te halen, waarbij het doel van het vlaggenschip van HV Eemland uiteindelijk de eerste divisie zal zijn. ,,Daarnaast willen we door dit initiatief het herenhandbal in de regio een boost geven'', zegt Rob Beijer, voorzitter van Fulmen/Fidelitas. ,,We hopen dat andere verenigingen aansluiten bij het initiatief, zodat we mee kunnen tellen in het huidige handbal'', vult Willem-Jan Ruder, voorzitter van Auto Smeeing/BDC aan.

UITBREIDEN De teams zullen afwisselend in Soest en Amersfoort trainen en spelen. De technische staf zal de komende tijd gebruiken om de voorbereiding in elkaar te zetten, de ploeg te leren kennen en de selecties voor het komende seizoen vast te stellen. De samenwerking zal zich uiteindelijk niet gaan beperken tot de heren. Beide verenigingen willen onderzoeken of het mogelijk is ook bij de dames een samenwerking op poten te zetten. Het is zelfs niet ondenkbaar dat ook bij de jeugd combinaties onder de naam HV Eemland gaan spelen.