• Ronald Kersten

Periodetitel voor voetballers Hees

SOEST In een wedstrijd die niet om aan te gluren was heeft Hees zaterdag de derde plaats vastgehouden die recht geeft op de nacompetitie voor promotie. De ruim 400 toeschouwers waren gekomen voor spektakel, maar werden teleurgesteld en zagen scheidsrechter Jager als de beste man van het veld stappen.

,,Het was echt een verschrikking vandaag'', aldus coach Harold Valkenburg. De thuisclub speelde super nerveus en tegenstander Eemboys was niet naar Soest gekomen om de punten cadeau te geven.

Pas na een kwartier voetbal waren er een doelpoging van Leroy Voskuilen en een afstandschot van aanvoerder Timo Timmer op de lat. Verder was er het eerste part bitter weinig te beleven, op een dot van een kans na voor Eemboys. Maar Michael van de Meer schrok er van en zag doelman Barry Looysen ingrijpen.

STRAFSCHOP Ook de onderbreking van vijftien minuten bracht geen soelaas. Hees kabbelde voort. Er kwamen wel wat kansjes voor Wesley Haasjes en Koen Schimmel, maar die konden doelman Raymon Koops niet verontrusten. Het duel brak pas echt open na de tegentreffer van Nathan van Gisbergen. Want nadat Koen Schimmel in de zestien meter was onderuit gehaald knalde Haasjes de strafschop snoeihard in: 1-1.

Het leek erop dat de beide trainers het op een akkoordje hadden gegooid. Maar de uitvoering daarvan liep niet perfect. Die boodschap was bij hun pupillen niet goed doorgedrongen. Beide ploegen bleven gewoon voor de winst gaan en daar profiteerde Hees het meest van. Nadat Schimmel, voor leeg doel, de paal teisterde was het Bart van Hornsveld die fabelachtig inschoot: 2-1.

,,Gewoon proberen en knallen. Ik ben geen echte trapspecialist, maar deze zat er mooi in'', verklaarde de schutter later. Het ijs was gebroken bij de Soesters. De derde treffer, van Schimmel, werkte bevrijdend. Ook het publiek leek opgelucht, want eindelijk kwam er na die 3-1 meer sfeer op het sportpark met het besef dat Hees als enige Soester voetbalclub dit seizoen voor de prijzen gaat.

Hees-Eemboys 3-1 (0-0). 1-1 Wesley Haasjes (strafschop), 2-1 Bart van Hornsveld, 3-1 Koen Schimmel.