• Ronald Kersten

'We willen het bastketbalseizoen nog een staartje geven'

SOEST Vanuit de basketbalwereld zijn er veel vragen binnengekomen over hoe de competities gaan eindigen dit jaar.  Jeroen de Groot, coördinator wedstrijdzaken en gaat over de landelijke- en afdelingscompetities, heeft er zijn handen vol aan. De Groot wil het liefst dat de competities nog een einde krijgen, maar geeft toe dat het lastig gaat worden, zegt hij op de website van de basketbalbond.

In afwachting van verdere maatregelen en richtlijnen van de overheid, zet de Nederlandse Basketball Bond op dit moment nog geen definitieve streep door de basketbalcompetitie in het lopende seizoen 2019/2020. De komende weken worden benut om verschillende scenario's voor een doorstart van de competitie te bekijken.

,,Pas na 6 april, de datum waarop op zijn vroegst de basketball-loze periode kan worden beëindigd, kan iets concreets over het verdere verloop van de reguliere competitie, kampioenschappen en de finales van de Basketball Cup worden gemeld. Op dit moment heeft het de voorkeur van NBB om de competitie -in aangepaste vorm- af te ronden in mei. Alle wedstrijden die in de periode van 12 maart tot en met 6 april gespeeld hadden moeten worden, komen fictief op de datum 30 juni in Sportlink te staan."

Label:

Coronavirus