• Ronald Kersten

Handbalseizoen voorbij; toch geen degradatie HV Eemland

SOEST De handbalcompetities zijn per direct beëindigd. Dat heeft handbalbond NHV dinsdagavond bekend gemaakt. Er vindt geen promotie en degradatie plaats en dus is de degradatie van HV Eemland uit de eerste divisie teruggedraaid.

Het besluit van het NHV volgt op de strengere corona-maatregelen die maandag bekend werden gemaakt en tot 1 juni gelden. ,,Nu duidelijk geworden is een herstart van onze handbalcompetities niet meer mogelijk is, heeft het bondsbestuur van het NHV besloten alle competities 2019/2020 met ingang van heden als beëindigd te beschouwen. Dit heeft diverse consequenties voor wat betreft de eindrangschikking en de daarbij behorende promoties en degradaties. Het spijt ons te moeten mededelen dat de competitie 2019/2020 geen reglementaire promotie/degradatie kent. Ook daar waar een team al reeds zeker van promotie dacht te zijn of op een plaats stond die mogelijk promotie tot gevolg kon hebben."

,,Het bondsbestuur is zich bewust van de teleurstelling die dit besluit met zich meebrengt", vervolgt het NHV. ,,Met name voor alle teams in de verschillende competities die in de rangschikking bovenaan stonden. Het bondsbestuur is echter weloverwogen tot dit besluit gekomen. Daar waar promoties zijn, zullen er namelijk ook degradaties plaats moeten vinden. De competitie was in veel gevallen echter nog in een dusdanige beslissende fase, dat zij het niet verantwoord vindt de promotie-/degradatieregeling te handhaven."

Label:

Coronavirus