• Yourlease/HV Eemland

Handballers kunnen net niet verrassen tegen koploper

SOEST De debutant in de eerste divisie verkeert na een bliksemstart van het seizoen nu in zwaar weer, zaterdagavond werd in Sporthal Beukendal met 23-29 verloren van GHV uit Goirle. Voor de handballers van Yourlease/HV Eemland betekende dat de zesde nederlaag op rij, al leek er even een verrassing in te zitten.

Tegen de mannen van trainer/coach Geert van Meersbergen, die medekoploper zijn in de eerste divisie, werd verrassend een 3-1 voorsprong genomen. Maar daarna namen de Brabanders het heft in handen. Via een 6-6 tussenstand namen ze een voorsprong met een marge van vier, 6-10.

Met een 12-16 ruststand leken de gasten reeds op rozen te zitten. Daar dacht de thuisploeg van het technisch verantwoordelijk duo Bessel Grift/John van Gulik anders over, binnen no time kwamen de geel/zwarten op gelijke hoogte. Cirkelloper Alper Kaplan was drie maal trefzeker en Paul Otten deed met twee treffers van uit de hoek ook een duit in het zakje, 17-17.

De van een blessure teruggekeerde Tim Zwart schoot de thuisploeg zelfs op voorsprong. Een verrassende overwinning leek aanstaande, maar bij een 23-21 tussenstand in de vijftigste minuut stokte de productie volledig. De gasten overklasten de thuisploeg en door een 0-8 eindsprint kwam er een 23-29 eindstand op het scorebord.

Scores: Alper Kaplan 6. Jeffrey van Gulik 6, Paul Otten 4, Tim Zwart 3, Johnny van Gulik 3 en Julian Bakker 1.