• Foto van voorgaande editie.

    Pijnenburg Bosmarathon

Eerste deelnemers melden zich voor twintigste Pijnenburg Bosmarathon

SOEST De voorbereidingen voor de twintigste Pijnenburg Bosmarathon zijn in volle gang. Met nog iets minder dan een maand te gaan zijn veel vrijwilligers in de weer om de organisatie vlekkeloos te laten verlopen. De eerste verkenningen voor het parcours zijn gedaan, de inschrijving is geopend en de eerste deelnemers hebben zich alweer aangemeld.

,,Het aantal voorinschrijvingen loopt goed, maar voor de organisatie gaat het natuurlijk altijd te langzaam", aldus Rob Land namens de organisatie. ,,De ervaring leert dat de meeste lopers pas drie à vier weken van tevoren beslissen aan welke wedstrijd zij meedoen."

De Bosmarathon is een open wedstrijd, een deelnemer hoeft dus niet bij een atletiekvereniging aangesloten te zijn. Iedereen kan meedoen aan de afstand van zijn/haar keuze. ,,Ook dit jaar hebben we weer volop onderdelen op het programma staan, zo kun je kiezen uit de 5-, 10,5-, 21-, 31,5 kilometer of de hele marathon van 42,2 kilometer. Samen met drie andere lopers kun je ook aan de Marathon Estafette meedoen."

Voor de jeugd (van 8 tot 11 jaar) hebben ze speciale parcoursen uitgezet van 1,3 tot 2,1 kilometer. Nordic walkers en de sportieve wandelaars komen ruimschoots aan hun trekken op het parcours van 10,5 kilometer.

De online voorinschrijving sluit op vrijdag 27 september. Daarna inschrijven kan alleen nog op de wedstrijddag zelf tot een half uur voor de start. Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de nieuwe website: www.bosmarathon.nl.