• De huldiging van de kampioenen bij meisjes 10+.

    Marina van den Heuvel

Clubtitels De Springbokken opgeëist

SOEST Bijna vier maanden later dan gepland heeft De Springbokken de clubkampioenschappen afgewerkt. In juni kon die strijd niet doorgaan vanwege de hitte. Aan de Smitsweg werd op vijf niveaus en in nog meer disciplines om de titel geturnd.

Voor de meeste turners bij de recreatiemeisjes 6-9 jaar was het de eerste keer dat ze meededen aan een wedstrijd. Ze turnden vier toestellen: brug, balk, sprong en vloer. Clubkampioen werd Anouk Sluis.

Bij de recreatie meisjes 10+ en recreatie trampolinespringen werd goed en gedisciplineerd geturnd. De titels gingen naar Johni Southey en Caitlin Verhoeven.

De trampolinespringers hebben zichzelf overtroffen door nette oefeningen neer te zetten. Voor de meesten was dit ook de eerste kennismaking met een wedstrijd en dat was best spannend.

Clubkampioenen trampolinespringen 6-10 jaar werd Fabienne Westemijer, in de categorie 11-15 jaar mag Saar Duine zich een jaar lang kampioen noemen. Ronde 3 was voor de freerunners. Dit is nog niet echt een wedstrijdsport. Er was dan ook licht koudwatervrees van de freerunners om mee te doen. Het deelnemersveld was daardoor klein. Stan Berger werd de eerste kampioen in deze discipline.

Bij de selectie dames en selectie heren was het niveau was erg hoog. Voor de selectie was gekozen voor een duo wedstrijd. Dit zorgde voor verrassende clubkampioenen: Tata Diewke Muurling/Madu Muurling en Puck Lamboy/Phoebe 't Sas.

Daarnaast worden er ieder jaar clubkanjers gekozen. Dit keer zijn dat Igor Tissingh, Britta Tissingh, Loeka Hollander, Anoek van Barneveld, Finn van Amelsfoort.

Penningmeester Ralph Vink werd clubkanjer vrijwilliger vanwege de tijd en moeite die hij stak in de hervorming van het contributiesysteem.