• Ronald Kersten
  • Ronald Kersten
  • Ronald Kersten
  • Ronald Kersten
  • Ronald Kersten

Leroy Voskuilen knalt Hees langs SEC in enerverende derby

SOEST Gastheer SEC had het zaterdag goed voor elkaar voor en tijdens de derby met Hees. Ruim 600 toeschouwers waren getuige van veel vuurwerk , uitgedoste supporters en een compleet met groenwitte vlag ingepakte tribune. SEC verloor kansloos met 2-6. SEC trainer Cor Ruizendaal: ,, Ja, ze hebben het hier goed voor elkaar, behalve in het veld'', klonk het droogjes.

Ton van Zoeren

GROTE MAN Leroy Voskuilen was zaterdag de grote man. Met maar liefst vier treffers reageerde hij richting coach Harold Valkenburg. De kleine aanvaller had na een langdurige blessure moeite om weer aan te sluiten, maar greep zaterdag zijn kans. '' Kijk, dat vind ik nou mooi. Een speler die zijn trainer laat zien dat hij er ook nog is. Daar geniet ik van'', aldus Valkenburg. Voor Voskuilen kon de dag niet meer stuk: ,, Dit was mijn eerste derby, De andere heb ik geblesseerd moeten toekijken, Daarom is dit wel heel lekker. Ik had het vandaag op mijn heupen en wilde mijn stempel erop zetten.''

GELOPEN Ondanks de waarschuwing van Ruizendaal stond SEC al na een kwartier op een 0-3 achterstand. ,, We hadden afgesproken om dat te voorkomen, maar nu was de wedstrijd al snel gelopen.'' Hees knalde er lustig op los, want ook Marvin Snijders voegde een treffer toe aan de productie van Voskuilen. Daarna zakte Hees in en gaf het SEC de gelegenheid om wat terug te doen. De treffer van Daniel Groen, na een schitterend assist van Mustafa Aksit zorgde voor 1-5 ruststand.

MONSTERSCORE Na de thee was de derby voorbij . ,, We gingen teveel mee in het spel van SEC. We hadden vol gas moeten blijven gaan. Dat is juist goed in de aanloop naar de nacompetitie. We hadden hier een monsterscore moeten neerzetten'', wist Valkenburg. SEC leefde via een penalty van Stefan Jak op. Lang heeft de thuisclub niet daarvan kunnen genieten, want Dennis Schaap zette de eindstand in dezelfde minuut op het scorebord 2-6. Inmiddels was SEC-voorzitter Marco Valkenburg ook ingezet als geheime wapen. De preses met een Hees verleden: ,, Tja, we zaten nogal krap vandaag. Het gevoel van verzuring heerste al na een kwartier meedoen.''

ONGELOFELIJK Voor Mustafa Aksit was het één van zijn laatste wedstrijden voor SEC. ,, De 40-jarige ex-prof beleefde een moeizaam seizoen: ,, Er waren teveel wisselingen in de opstellingen en het ontbrak ons aan kwaliteit en strijdlust. Maar ik heb beslist geen spijt van mijn jaar bij SEC. Hees heeft verdiend gewonnen en ik wens ze alle succes in de nacompetitie.'' Voskuilen is gefocust op het goed afmaken van de competitie. ,, De titel kunnen we wel vergeten, maar we gaan ons niet sparen in de aanloop naar de nacompetitie.'' 61 punten of meer halen en geen kampioen worden lijkt het lot van Hees te worden. ,, Ja, dat is toch ongelofelijk'', somberde Valkenburg, die zijn ploeg een uitstekende eerste helft vond spelen. ,, Meestal zijn derby's spannend, maar niet mooi.'' Zijn collega Ruizendaal wijt het resultaat aan gebrek van kwaliteit en conditie van zijn ploeg.