• De Knickerbockers

Knickerbockers ruikt ineens titel

SOEST Met nog twee speelrondes te gaan heeft Knickerbockers ineens weer een kleine kans op de titel. Koploper Domstad Dodgers 3 verloor. Wel vervelend voor de Soesters is dat ze niet de kans krijgen om sportief revanche te nemen op de Utrechters.

De KNBSB besloot in haar wijsheid om twaalf ploegen in de vierde klasse B te plaatsen, terwijl het honkbalseizoen maar achttien speelrondes telt. Dat betekent dat elke ploeg zeven 'dubbels' speelt en tegen vier tegenstanders maar één keer in actie komt.

VERVELEND Voor De Knickerbockers is het vervelend dat ze wel uit tegen Domstad Dodgers 3 hebben gespeeld, maar er geen return op het programma staat.

Tot vorige week maakte dat allemaal niet zoveel uit, de Utrechters stonden vier punten voor. Maar doordat Domstad zondag verrassend verloor bij Green Hearts is de achterstand ineens nog maar twee punten en stijgen de titelkansen weer een beetje. ,,We hadden met dit scenario echt geen rekening gehouden'', aldus Marc van Dalen.

BESLISSENDE WEDSTRIJD ,,Daarom hebben we ook nog niet bij de bond gevraagd of we alsnog een beslissende wedstrijd tegen Domstad mogen spelen om uit te maken wie de echte kampioen wordt van deze klasse. Nu is er toch een beetje sprake van competitievervalsing. Uit verloren we nipt, dus we willen heel graag revanche nemen.''

Bizar genoeg speelt Domstad Dodgers 3 nog wel een keer tegen Domstad Dodgers 4. Een duidelijk signaal dat de honkbalbond niet heel veel waarde hecht aan een sportief competitieverloop. De onbeantwoorde vraag blijft in hoeverre hierbij sprak eis van enige vorm van competitievervalsing..

Van Dalen verwacht ook niet dat er nog wat gaat veranderen.

,,Toch proberen we het wel. Als we niets laten horen, dan weten we zeker dat er geen revanchewedstrijd komt.''

Het blijft een rar egang van zaken bij debond. De handschoen is geworpen, maar als het tegenzit kan De Knickerbockers die niet meer oprapen.

TRIPLE PLAY Het duel tegen Falcons stelde niet veel voor. Knickerbockers was veel te sterk voor de thuisploeg uit Lelystad. Toch eindigde het duel op memorabele wijze met een triple play, volgens de beste geschiedkundigen van de club niet eerder vertoond aan de Bosstraat.

In de vijfde inning was nog niemand uit en kreeg Falcons het eerste en tweede honk bezet. De derde slagman sloeg de bal recht in de handen van Bart Adelaar. De pitcher, die zijn laatste duel voor de Knicks speelde, bedacht zich geen moment en gooide de bal naar het eerste honk.

DERDE NUL Daar maakte Zafer Arkin de tweede nul en gooide de bal in één beweging door naar het tweede honk, waar Rafael Greven met de derde nul meteen een einde aan het duel maakte.

Falcons-Knickerbockers 2 -23 (0-3, 2-4, 0-11, 0-1, 0-4).