• Piet Hoek: ,,Latjetrap is een speelse manier om met voetbal bezig te zijn. -

    Johan van Beek

Intersport Van Dam Latjetrapcompetitie van start op SoesterCourant.nl

SOEST Soester voetballiefhebbers kunnen voortaan ook op vrijdagavond met het bord op schoot. Vanaf 5 oktober gaat om de vrijdag een aflevering online van de Intersport Van Dam Latjetrapcompetitie.

Johan van Beek

Dat is een nieuw sportief initiatief met een ludiek, competitief karakter. Het staat garant voor een seizoen lang spanning, sensatie en spektakel, waarbij in totaal zestien voetballers van de vier Soester voetbalclubs Hees, SEC, SO Soest en VVZ'49 in actie komen. In navolging van Veenendaal, waar BDUmedia - sinds juni vorig jaar uitgever van de Soester Courant - al eerder een latjetrapcompetitie heeft gehouden.

RELATIE Nu gebeurt dat ook in Soest wat mogelijk is dankzij de sponsoring van Intersport Van Dam, de sportzaak die al decennia lang een spin in het web van de Soester sportwereld is. ,,We hebben een goede relatie met de clubs en staan midden in het verenigingsleven. Ook met de Soester Courant hebben we al jaren een goede relatie", verklaart Piet Hoek de keuze van hem en zijn team om te participeren in deze voor Soest nieuwe competitie.

VIJF MAAL SCHIETEN Van de vier Soester voetbalclub doen vier spelers mee. In iedere aflevering van de Intersport Van Dam Latjetrapcompetitie komt één voetballer aan bod. Alle deelnemers mogen vijf keer schieten: twee maal vanaf elf meter en drie keer vanaf zestien meter. De ballen waarmee op de lat wordt gemikt zijn beschikbaar gesteld door de breed georiënteerde sportzaak die ruim zes jaar terug van de Van Weedestraat naar de Birkstraat verhuisde. De clubs werken mee tijdens trainingsavonden van de selectie.

KRUISING Raakt de bal de kruising dan levert dat 3 punten op; tegen de lat betekent 2 punten, tegen de paal geeft 1 punt en voor een doelpunt (zonder iets te raken) krijgt de speler als troost toch nog een half punt. Naast of over: helaas.

WINDVLAAG Na elke uitzending wordt het actuele klassement opgemaakt. Of de deelnemers van VVZ'49, SEC, SO Soest en Hees veel punten scoren in de Intersport Van Dam Latjetrapcompetitie zal moeten blijken. Een windvlaag op het moment supreme kan roet in het eten gooien. In de grond trappen kan kostbare punten kosten. Eén ding is zeker: de lat zal dwarsliggen.

OP DE VOET Piet Hoek kijkt reikhalzend uit naar de afleveringen op SoesterCourant.nl en zal de scores van de spelers op de voet volgen. Ongetwijfeld zullen de verrichtingen van de latjetrappers in de uitzendingen op vrijdagavond voer zijn voor discussie op de zaterdag. ,,Zelf proberen? Nee, geen goed idee. We vinden het gewoon leuk om hierin mee te doen. Het is weer een andere manier om het voetbal voor het voetlicht te laten komen."

SPEELSE MANIER Volgens de eigenaar van de sportzaak is het voor de spelers die meedoen een prettige afwisseling. ,,Het is leuk om naast de trainingen en de wedstrijden nog iets te doen. Zoiets kan ook de druk bij een speler of een ploeg wegnemen, als die er is. Het is een speelse manier om met voetbal bezig te zijn."

GEVOEL Hoek zal het de deelnemers aan de Intersport Van Dam Latjetrapcompetitie dus niet zelf voordoen, heeft ook geen favoriet, maar een tip heeft hij wel voor ze. ,,De lat raken is een kwestie van gevoel, dus de spelers moeten vooral op hun gevoel afgaan. Ernst Happel was er vroeger heel goed in."

SAMENWERKING De samenwerking tussen Intersport Van Dam, de vier voetbalclubs en SoesterCourant.nl is gebaseerd op een geslaagd project met de Veenendaalse Krant, een van de andere uitgaven van BDUmedia. Ook in Ede wordt de latjetrapcompetitie van de grond getild.

OPNAMEN Jeroen van der Veer leidt de Intersport Van Dam Latjetrapcompetitie in goede banen. Hij maakt de opnamen en is verantwoordelijk voor de redactionele afronding. Van der Veer, die ook voor verschillende uitgaven van BDUmedia artikelen schrijft, monteert een dezer dagen de eerste aflevering. Die is vrijdag 5 oktober vanaf 17.30 uur te zien via www.soestercourant.nl. Daarna gaat er om de week een nieuwe aflevering online.

Label:

Latjetrap