• HV Eemland is een wedstrijd voor het einde van de competitie kampioen en promoveert daardoor naar de eerste divisie.

    René Bijl

HV Eemland pakt titel in kantine

SOEST Eerst was er de opluchting bij HV Eemland. De koploper stond vlak voor tijd nog flink op achterstand, maar mede dankzij drie treffers van Jos Lans werd UGHV toch nog verslagen: 27-28. Daarna was er de spanning, want concurrent US begon pas na afloop aan zijn wedstrijd tegen Hercules. Na dik een uur wachten brak het feest los. US verloor, waardoor HV Eemland al kampioen is geworden.

Peter Pos

,,Dat uur wachten was echt heel erg spannend'', vertelt Dennis Diemers wanneer de spelers van HV Eemland terugkeren naar Soest om nog even verder te feesten in Beukendal. ,,We waren al zo blij dat we toch weer gewonnen hadden. UGHV speelt zonder hars en dat is altijd lastig. We wisten dus dat we het heel moeilijk zouden krijgen.'' ,,Maar we wisten ook dat US niet zomaar ging winnen bij Hercules'', vervolgt de 33-jarige doelman. ,,Daarom hadden we iemand naar die wedstrijd gestuurd om de tussenstanden door te geven. Het was daar zo spannend dat we besloten om in de kantine van UGHV te blijven om daar het feest te kunnen beginnen.''

ONTLADING ,,Ook al word ik het liefst kampioen op het veld, de ontlading was nu ook heel groot hoor'', grijnst Diemers. ,,Met de grilligheid van dit team is het ook maar beter dat we nu al kampioen zijn geworden. De druk werd steeds groter. De laatste drie wedstrijden wonnen we telkens ook maar met één doelpuntje verschil, al had dat ook wel zijn redenen."

VOLDOENINGDe manier waarop HV Eemland in Ulft won gaf Diemers veel voldoening. ,,Ik sta nog steeds achter mijn beslissing van toen om te stoppen. In mijn ogen was niet iedereen goed met het team bezig. Kijk je naar de laatste drie wedstrijden, dan zie je een heel andere ploeg. Natuurlijk hadden we wel wat geluk, maar iedereen ging nu wel voor elkaar door het vuur. Na afloop waren we allemaal kapot en dat was eerder dit seizoen niet altijd zo."

GEWISSELD In de lastige uitwedstrijd besloot Bessel Grift om te starten met Diemers. De ervaren doelman bleef tot een kwartier voor tijd staan, daarna besloot hij zelf dat het tijd was om Tim Hak het over te laten nemen. ,,Het grootste deel van de wedstrijd stonden we aan de goede kant van de score, aan het einde liep het even wat minder'', legt de clubman uit. ,,We hebben flink door gewisseld. De jongens die van de bank kwamen hebben uiteindelijk voor de winst gezorgd.''

GEEN DRUK Over twee weken speelt HV Eemland de laatste wedstrijd van het seizoen. Doordat het kampioenschap binnen is staat er geen enkele druk meer op dat duel. ,,Het zal een compleet andere wedstrijd dan anders worden. Het resultaat doet er toch niet meer toe. Ik denk dat we na die wedstrijd nog een keer een kampioensfeestje gaan vieren en misschien wordt het nu juist wel een heel leuke en goede wedstrijd. Iedereen kan lekker ontspannen spelen."

Dennis Diemers zei het exact 25 jaar nadat vader Cleem (na negentien jaar afscheid nam van het eerste team van BDC. Met degradatie naar de tweede divisie, dat wel.