• Ronald Kersten
  • Ronald Kersten
  • Ronald Kersten
  • Ronald Kersten

Hees zet goede stap richting handhaving

SOEST Maar liefst drieënnegentig minuten had Hees zaterdag nodig om tot scoren te komen tegen degradatieconcurrent Bunnik'73. Daarom deed de 'Duitse' treffer van Roy Schaap het sportpark van Hees dan ook op zijn grondvesten trillen.

Ton van Zoeren

Roy Schaap was in zijn nopjes met de driepunter: ,,Dit is een belangrijke overwinning. Dit seizoen lukt het steeds niet, maar nu wel. Het valt een keer goed en dat verdienen de jongens ook'', lachte de ijzervreter. In een wedstrijd waar het alle kanten op kon hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Toch werd het geen schouwspel dat de tweehonderd toeschouwers de kou deed vergeten. De thuisclub had het eerste half uur een klein overwicht en had afstand kunnen nemen, maar Ali Coban miste drie maal de scherpte voor het doel. Nadat Dennis Schaap een teenlengte tekort kwam om een voorzet van Marvin Snijders in te tikken begonnen de gasten tegengas te geven, maar de paal naast Pascal Kamerbeek bracht redding.

GLIMMEND BOLLETJE Een fikse sneeuwbui had Hees schijnbaar in een winterslaap gebracht, want na rust kregen de pupillen van coach Harold Valkenburg de bal niet meer in het vijandelijk strafschopgebied. Bunnik daarentegen rook zijn kansen en zette de defensie van de Soesters onder druk. Echt grote kansen kwamen er echter niet, mede door het goede werk van Kamerbeek, die op de doellijn ook hulp kreeg van Maurice van Agterveld. Tien minuten voor tijd bracht Valkenburg breekijzer Matthijs Schmidt in het veld. Dat had effect, want de robuuste aanvaller kopte een ingooi van Marvin Snijders door richting het glimmende bolletje van Schaap, die listig inkopte en zo de thuishaven een trilling bezorgde die op de schaal van Richter waarneembaar moet zijn geweest: 1-0.

SLACHTOFFER ,,Het was vandaag heel slecht'', aldus Valkenburg. De trainer miste een stukje beleving en agressiviteit bij zijn team. ,,De minst slechte ploeg heeft vandaag gewonnen. We moeten deze wedstrijd snel vergeten. Je kon vandaag zien dat sommige jongens dit niveau niet aan kunnen. We wonnen van een concurrent en dat maakt veel goed.'' Schaap stapte als matchwinnaar breed lachend het veld af. ,,De bal kwam goed voor en ik pakte mijn kans. Dat was mooi meegenomen.'' Samen met broer Dennis is hij een van de hard werkende steunpilaren bij Hees met een winnaarsmentaliteit. ,,Dat is een familietrekje, wij willen altijd winnen.'' De nummer tien focust zich nu op de derby tegen VVZ'49. ,,Volgende week zijn zij het volgende slachtoffer.''

HERSTELLEN Met zijn leeftijd van 45 jaar staat keeperstrainer Pascal Kamerbeek al twee duels noodgedwongen op de goal bij Hees en is nog niet gepasseerd. Met goede reddingen hielp hij zijn ploeg door de matige tweede helft heen. ,,We hadden wel wat geluk, maar ik vind dat we wel verdiend gewonnen hebben.'' Hij kijkt uit naar de derby tegen zijn oude club: ,, Leuk om op deze manier tegen VVZ'49 te spelen. Maar eerst herstellen van vandaag. Dat houdt in dat ik morgen op mijn gemak mijn bed uit komt en dan zeker twee uur nodig heb voordat het weer goed met me gaat.''