• Ronald Kersten
  • Ronald Kersten
  • Ronald Kersten
  • Hees-FZO

    Ronald Kersten

Hees werkt met negen man 0-2 achterstand weg

SOEST Met een tomeloze inzet en vechtlust heeft Hees zaterdag met negen man een punt gesleept uit een hard duel met concurrent FZO. De verwachtingen lagen hoger. ,, Maar dit was het hoogste wat we vandaag eruit konden halen'', aldus een uiteindelijk tevreden coach Harold Valkenburg.

Ton van Zoeren

Het begon allemaal niet volgens plan voor de Soesters. De ruim 250 toeschouwers zagen Roy Schaap, één van pijlers van Hees, in de warming-up afhaken. De teruggekeerde Ali Coban nam zijn plaats in. De thuisclub begon niet slecht. Daarom was het jammer dat doelman Henk Reddering zich in de 23e minuut vergat. Na een overtreding op hem slingerde hij de arbiter wat naar het hoofd. Reddering, tot bezinning gekomen, was niet trots op zichzelf: ,,Dat had ik niet moeten doen. Ik schrok van mijzelf, maar ik werd binnen de vijf meter aangevallen en daar hoort de scheidsrechter altijd de doelman te beschermen.'' Winston Looysen nam zijn plaats over. FZO rook zijn kans, maar verder dan een schot op de paal kwam het niet, terwijl aan de overkant Marvin Snijders het aan scherpte ontbrak om een counter af te ronden.

VOLUME De tweede helft was niet goed van beide ploegen, maar zeker niet saai. Toch waren het de gasten die op voorsprong kwamen. In de 62e minuut leek het over voor Hees toen FZO zelfs op 0-2 kwam. De trouwe fans waren even monddood. Toch ging amper een minuut later het volume weer omhoog, want Snijders mocht van elf meter aanleggen: 1-2. Vijf minuten later brak de aanhang alle records toen Ali Coban een vrije trap in de bovenhoek krulde: 2-2. De feestvreugde was van korte duur, want Yesse Smulders mocht met zijn tweede kaart het veld ruimen. Hees moest overschakelen met een hoofdrol voor uitblinker Dennis Schaap, die overal te vinden was en zo zijn ploeg naar een gelijkspel loodste.

VREEMDE SMAAK Nadat scheidsrechter Westland, die niet zijn beste dag had, voor het einde had gefloten, likte het roodwitte kamp zijn wonden. ,,We maakten het ons vandaag moeilijk omdat we met het niveau van de scheidsrechter mee gingen. Door domme acties en teveel met zo'n man druk te zijn hebben we veel schade opgelopen. Buiten de rode kaarten om zijn veel gele ontvangen die schorsingen zijn geworden. Dus winnen we een punt met een heel vreemde smaak'', aldus Valkenburg.

JEUGDIGHEID Rots in de branding Timo Timmer koesterde het punt. ,,Gezien de omstandigheden moeten wij tevreden zijn. We begonnen op zich wel goed, maar dan krijg je het gedoe met de keeper en dan wordt het lastig. Dan moet je met man en macht gaan verdedigen en hopen dat er een uitval goed valt. Dat lukte bijna in de laatste minuut.'' Timmer nam zijn maatjes de rode kaarten niet kwalijk: ,,Normaal is Henk niet zo. Natuurlijk is het wel dom, net als die kaart van Yesse. Het zal de jeugdigheid wel zijn.'' De bijna 41-jarige Soester kan het nog steeds behappen. ,,Ik ben in bespreking over volgend seizoen, maar ik kan het nog aan. Ik ben fit en nog steeds lastig in het veld. Maar eerst de doelstelling halen om direct te handhaven. Dan hebben we het voor het eerste jaar goed gedaan en moeten we dat volgend seizoen uitbouwen.'' Ondanks het gelijkspel staat Hees nog boven de rode streep. Een plaats die recht geeft op rechtstreekse handhaving.