• Ronald Kersten

Hees knokt zich op karakter in slotfase naast DOSC

SOEST In een pittig en vermakelijk duel heeft Hees zaterdag een punt gepakt tegen titelfavoriet DOSC. Na een dramatische start boog de ploeg van trainer Harold Valkenburg een 0-2 ruststand om in een verdiend 2-2 gelijkspel.

Ton van Zoeren

Het eerste kwartier ging er van alles mis bij Hees. Nadat het zelf tot tweemaal toe de kans had om de score te openen, waren de gasten uit Den Dolder dodelijk en vonden twee maal het net. Slordigheid in de defensie en een slippertje van doelman Henk Reddering zette de 0-2 stand op het scorebord. ,,We zaten het eerste kwartier niet goed in de wedstrijd. Ook ik voelde me in het begin niet echt sterk. Die twee fouten werden afgestraft'', bekende Maurice van Agterveld ruiterlijk, die met zijn team knap terug kwam in de wedstrijd. Bijna bracht Lasse Groot de aansluitingstreffer tot stand, maar de lat lag in de weg. De stemming in het veld werd er niet beter op, want beide ploegen keerden zich tegen Leroy de Groot. De jonge arbiter, die uitstekend floot en maakte zich niet druk om dat gemekker en bleef stoïcijns leiden.

ONGESLAGEN STATUS Voor de thuisclub stond er meer op spel, want volgens Valkenburg is zijn ploeg al twee jaar in competitieverband ongeslagen op eigen veld. En dat was in de rust schijnbaar besproken. Hees schoot als een komeet uit de startblokken. Binnen zestig tellen prikte Dennis Schaap, na een splijtende pass van Marvin Snijders, het speeltuig al tegen de touwen: 1-2. ,,We pakten het goed op, en ik zag een ploeg die teugels in handen nam, maar die niet veel creëerden. Toen we één op één gingen spelen, werd het voetbal bij vlagen goed. Bovendien gingen we meer als kerels voetballen'', aldus Valkenburg. Terwijl de klok in het nadeel van Hees de tijd weg tikte werden de duels harder met hier en daar een forse aanslag op de ledematen.

SPECTACULAIR Roy Schaap leek een kwartier voor tijd dan toch voor de verdiende gelijkmaker te zorgen, maar op advies van de grensrechter keurde De Groot de treffer wegens buitenspel af. Het gooide meer olie op het vuur bij Hees. Het tempo werd opgevoerd en DOSC begon te begrijpen waarom twee jaar lang bij Hees thuis niets te halen was geweest. Een spectaculair laatste kwartier deed de 200 toeschouwers de regen vergeten. Toch moesten de fans nagelbijtend toch tot de laatste minuut wachten tot dat Dennis Schaap na een scrimmage de bal tegen de touwen liep: 2-2.

NAÏEF VERDEDIGEN Maurice Agterveld, weer bijna fit na een lange blessure, was blij. ,, Dit is een lekker punt tegen een hoog ingeschatte tegenstander. De tweede helft gaven we vol gas en hadden het geluk van die snelle treffer. Dat gaf zoveel energie, dat we er gelijk overheen wilden.'' Vanaf zijn vijfde jaar is hij Heziaan. Zijn blessure speelde nog wel op. ,,Ik speelde met een brace en voelde na een uur wel pijn, maar mocht van de trainer niet wisselen en moest toen doorbijten.'' Valkenburg was tevreden met een punt. ,, Zeker gezien waar we nu staan als ploeg. We komen met de week steeds verder. Maar het naïeve verdedigen moet er wel uit.''