• Linksboven en dan met de klok mee: Björn Frölich (VVZ'49), Mike van Zetten (SEC), Jaime Hensen (SO Soest) en Edgar Sorsorov (SEC).

    Jeroen van der Veer

Finalisten van latjetrap zijn bekend

SOEST Na 34 weken, zestien spelers van vier voetbalclubs en 80 schoten, is bekend welke voetballers in de finale staan van de Intersport Van Dam latjetrapcompetitie. Voor het eerst werd deze competitie in Soest gehouden en het bleek een succes. De voetballers waren bloedfanatiek, er werd over gesproken en de lat werd figuurlijk steeds hoger gelegd. ,,Het is een leuke toevoeging aan het seizoen", aldus Mike van Zetten.

Jeroen van der Veer

De latjetrapcompetitie is een videoproject van de SoesterCourant.nl in samenwerking met Intersport Van Dam. De spelers konden punten verdienen door in vijf pogingen, van 11 meter en 16 meter afstand, op de paal te schieten (1 punt), de lat te raken (2 punten), op de kruising te mikken (3 punten) of door eenvoudigweg de bal in het doel te schieten (0,5 punt).

De strijd begon, gezien de kijkcijfers, steeds meer te leven. De serie werd afgetrapt door Jordy Schimmel van VVZ'49. De allereerste poging in de geschiedenis van latjetrap kwam direct op de lat, maar daarna ging het voor Schimmel alleen maar bergafwaarts. Er volgde nog maar één treffer, waardoor hij een score van 2,5 punt behaalde.

GOEDE TRAP De eerste speler van SO Soest was een doelman, Jaime Hensen. Niet alleen zijn vreugdesprong viel op, ook zijn pogingen waren met uiterste precisie uitgevoerd. Met een eindscore van zes punten wist hij de lat hoog te leggen voor de anderen.

,,De competitie vind ik een leuk initiatief", aldus de doelman van SO Soest. ,,Zo kan je zien wie er een goede trap heeft. Qua leeftijd merk je helemaal niks, want het is een momentopname en sommige jongens hebben gewoon een heel goed linker- of rechterbeen. Ik verwacht een spannende finale waarbij ik denk dat iedereen kan winnen."

EINDOVERWINNING Mike van Zetten van SEC wist zichzelf in de derde video in deze reeks ook direct hoog in het klassement te schieten. Zijn zeven punten bleken goed genoeg voor een eerste plaats en dit puntenaantal werd de gehele competitie niet meer geëvenaard. ,,Vooral op de club kreeg je nog wel is wat te horen als er dan een nieuw filmpje online stond", lacht Van Zetten. ,,Ook familie en vrienden hielden het wel in de gaten hoe de stand was."

De speler van SEC heeft hoge verwachtingen van de finale. ,,In de voorrondes ben ik als nummer één geëindigd, dus ja... dan moet je ook wel voor de eindoverwinning gaan. Er zijn sterke tegenstanders, maar ik ga er uiteraard wel voor."

DISCUSSIES Zijn teamgenoot Edgar Sorsorov bleek ook een scherpschutter te zijn, maar hij had niet genoeg kwaliteiten om Van Zetten van de troon te stoten. Met vijf punten pakte de rechtspoot al vroeg in de competitie een derde plaats en deze wist hij vast te houden tot het einde.

,,Latjetrap is altijd leuk om te doen en al helemaal in de vorm van een competitie", spreekt Sorsorov lovend over het initiatief van Soestercourant.nl en Intersport Van Dam. ,,Wanneer er een filmpje online kwam op de website, werd dat natuurlijk direct gedeeld in de groep. Tijdens onze derde helft werd er hier en daar ook gediscussieerd over wie de finale zou gaan winnen. De grote man in de voorrondes was natuurlijk Mike, maar sorry teamgenoot... er kan er straks maar eentje de winnaar zijn...", sluit Sorsorov uitdagend af.

Björn Frölich van VVZ'49 en Jeffrey Smoorenburg van Hees eindigden als vierde en vijfde, maar zijn helaas te geblesseerd om de finale te spelen.

Een videoverslag van de finale van Latjetrap is vrijdag 31 mei vanaf 18.00 uur te bekijken op www.soestercourant.nl. Alle eerdere afleveringen zijn daar ook te zien in het speciale dossier op de site.