• Topscorer Marvin Snijders wordt tegen de grond gewerkt.

  Ronald Kersten
 • Timo Timmer werkt de bal naar Marvin Snijders die de 1-0 binnen schiet

  Ronald Kersten
 • Marvin Snijders wordt tgen de grond gewerkt

  Ronald Kersten
 • Timo Timmer werkt de bal naar Marvin Snijders die de 1-0 binnen schiet

  Ronald Kersten
 • Koen Scimmel in fel Duel

  Ronald Kersten

'Engelse' voetbalpot doet vijfhonderd toeschouwers genieten

SOEST In Engeland moet je als voetballiefhebber een fortuin voor een kaartje betalen. Maar bij Hees heffen ze geen entree en toch krijg je in de 'arena' aan de De Oude Verlengde Utrechtseweg dezelfde waar voor je geld. Zaterdag haalden twee ploegen alles uit de kast om het publiek te vermaken. Hees trok uiteindelijk aan het langste eind en versloeg rivaal FZO met 4-3. Maar uiteindelijk was het publiek de grote winnaar.

Ton van Zoeren

Door die zege is het team van coach Harold Valkenburg FZO tot op drie punten genaderd. Het is nu voor de roodwitten te hopen dat de Zeisters nog een foutje maken, anders is de titelrace gelopen. Valkenburg wist één ding zeker: ,, We hebben het vandaag weer een beetje spannend gemaakt. Als we de titel niet pakken zijn we zeker klaar voor de nacompetitie.'' Hees was van plan om het debacle van vorige week te doen vergeten, maar de gasten trokken in de beginfase het initiatief naar zich toe.

De thuisclub speelde verrassend met Wesley Haasjes in de voorhoede. ,, Dat was om Dennis Schaap uit de lucht te houden'', aldus de routinier, die zag dat doelman Henk Reddering met twee fraaie acties de gasten van het scoren afhield. Na ruim een half uur spelen kreeg Hees haar eerste kans. En die was meteen raak. Een slecht verwerkte vrije trap van Haasjes stelde Marvin Snijders in staat de 1-0 via de paal in te tikken.

,,Vandaag moeten de kerels opstaan'', had Valkenburg zijn pupillen gezegd. Dat had resultaat, want Hees tapte na de thee uit een ander vaatje en kwam al snel op 2-0. Die treffer was het absolute hoogtepunt van de middag. Schaap zette de aanval over vijf schijven zelf op en rondde de tikkie takkie aanval zelf af. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Hees. Maar een eigen goal van Bart van Hornsveld bracht de spanning terug: 2-1. Binnen zestig tellen stond de marge echter weer op twee, want Haasjes kon eenvoudig de 3-1 maken. Weer binnen zestig tellen stond er 2-3 op het scorebord boven de verbaasde toeschouwers, die bijna de tel kwijtraakten. De wedstrijd vol van passie en strijdlust had nog meer in petto. Want nadat Schaap voor de 4-2 had gezorgd, waren het de gasten die weer aanhaakten door een slordigheid bij Hees: 4-3. Arbiter Dorrestijn maakte daarna een einde aan een wedstrijd die reclame was voor het amateurvoetbal.

Dennis Schaap was blij met de zege, maar pruttelt nog na over de zeperd van vorige week: ,, Ja, datwas jammer. Anders waren wij zeker kampioen geworden. Maar een pluim voor de jongens vandaag. Er is heel hard gewerkt.'' De topscorer zal ook volgend seizoen te bewonderen zijn bij Hees: ,, Deze club en deze jongens laat ik niet in de steek.'' Volgens Haasjes zijn er nog kansen voor de titel: ,, We hebben de druk er weer opgezet. En lukt het niet, dan zijn we klaar voor de nacompetitie.'' Zijn coach Valkenburg roemde de vertoonde vechtlust. ,, Er is strijd geleverd en voor elke meter gestreden. Ik heb mooie doelpunten gezien. Ook FZO heeft gemerkt dat wij thuis niet verslaan zijn.''