• Ronald Kersten fotografie

Eerste optreden Soester Elftal voor herhaling vatbaar

SOEST De 2-2 uitslag die op het scorebord stond na afloop van de eerste wedstrijd van het Soester Elftal tegen Hooglanderveen, was niet van belang voor de organisatoren. Rene Ribberink, man van het eerste uur van het evenement was tevreden. ,,Doel is het verbinden van de Soester clubs. Ik heb veel plezier en inzet gezien. Ik heb genoten vandaag.''

Ton van Zoeren

Ondanks het fraaie weer waren er slechts 250 toeschouwers afgekomen op de eerste editie. Hooglanderveen onder leiding van voormalig VVZ'49 en SO Soest coach Karel Knaap vormde een geduchte tegenstander. De Soesters, gestoken in het maagdelijk wit, kwamen op voorsprong door Daniel Groen. Die treffer werd haarscherp vastgelegd door Ed Groen. De huisfotograaf van SEC was trots op zijn zoon. ,,Ja, wat mooi dat hij mee mocht doen en dan nog scoren ook.''

BINDING Voor Daniel Groen was het voorlopig zijn laatste optreden op de soester velden. ,,Ik woon in Amsterdam en dan is bij SEC voetballen lastig. Daarom is het mooi dat ik dit mag meemaken." Die mening deelt Howard de Jong. ,,Dit moeten ze vaker doen, dan krijg je meer binding bij de clubs", aldus de SEC-veteraan. In het veld waren de rollen omgedraaid, want Hooglanderveen kwam verdiend op voorsprong. Toch kwam de ploeg van Ribberink op gelijke hoogte. Tristan Walet zorgde voor een 2-2.

MINITOERNOOI Henk Timmerman, ex-preses van 't Vliegdorp vond het een mooi initiatief. ,,Alleen was een tegenstander die wat meer aanspreekt leuker geweest. Misschien is het beter om een minitoernooi te spelen om het Soester Voetbalkampioenschap." Dat vindt VVZ-er Ries Brouwer ook: ,,Ik denk dat dit geen lang leven beschoren is."

Desgevraagd pareert Ribberink die reacties: ,,Kijk, we kunnen Oud-Feijenoord wel laten komen, maar die vragen zomaar 5000 euro en dat hebben we niet. Bovendien krijgen we er dan met 8-0 van langs. Het gaat ten koste van de sfeer. En juist die sfeer moet de clubs gaan verbinden."

NIVEAUVERSCHIL Voor Timo Timmer is het wellicht de laatste keer. De 39-jarige verdediger van Hees, die een prima partij speelde, zag wel niveauverschil in zijn ploeg: ,,Laat ik het maar bot zeggen. Ik kan goed een bal afpakken, hard werken en ben sterk met mijn hoofd en dat is het. Heb genoten van de wedstrijd en van de trainingen. Ik hoop er volgend jaar ook weer bij te zijn, want bij Hees ga ik ook nog een jaartje door."

Waar dat volgend jaar is, werd door Hidde Reitsma bepaald. De aanvoerder trok SEC als gastheer uit de beker. Ribberink, die met Stephan Ott aan de basis stond, blikt nog even terug. ,,Samen met Stephan heb ik uit alle clubs jongens benaderd om te helpen met het organiseren. En dat moesten allemaal mannen zijn die samen door één deur konden. Dat is perfect verlopen. We hadden slechts één leermoment vandaag. We hadden maar drie spitsen vandaag", glimlacht Ribberink.