• Soest-PVCV

    Ronald Kersten

Dubieuze strafschop kost blauwe leeuwen zege

SOEST Na de 6-2 oorwassing van SO Soest bij Roda'23 leek het zondag de ideale wedstrijd om revanche te nemen. Het onderaan bengelende PVCV moest het slachtoffer worden. Maar de gasten uit Vleuten weigerden mee te werken en pikten met de 2-2 uitslag een graantje mee.

Ton van Zoeren

Na afloop was coach Gerrit Plomp des duivels over de scheidsrechter, die in de 72e minuut een penalty gaf aan de gasten. Boosdoener was Gido de Hiep die in de baan van het schot sprong en met de borst het speeltuig keerde dat door een fout voor de voeten van de spits van PVCV was beland. De arbiter zag er hands in en gaf rood aan De Hiep en kende een penalty toe: 2-2. ,, Die man was met zijn veertig kilo aan overgewicht een aanfluiting voor het voetbal. Hij stond de hele wedstrijd in de middencirkel voor buitenspel en overtredingen te fluiten.'' De Hiep was woedend: ,, Het was geen hands. Ik kreeg de bal keihard op mijn borst. De afdruk van de bal staat er nog op.'' De Hiep kreeg later gezelschap achter de reclameborden van Jim van den Berg, die ook met rood kon vertrekken.

DOORDRUKKEN Het begon allemaal zo goed met Soest. De gasten uit Vleuten werden meteen onder druk gezet. Al in de 7e minuut was het raak. Marouane Ghaddari wurmde zich los van zijn tegenstander en schoof de bal beheerst in de linkerhoek. De thuisclub wilde meer, maar speelde te gehaast en onnauwkeurig. Niels van de Plaats brak wel enkele keren door, maar er stond niemand om het karwei af te maken. Toch kwam de ploeg van coach Gerrit Plomp vlak voor rust op 2-0, want nadat Dani Schmitz een dot van een kans om zeep geholpen had, was het Wouter de Zoete die met zijn hoofd een corner van Jorney Kappenberg verlengde: 2-0. ,, Dat tweede doelpunt duurde te lang. We hadden na de 1-0 meteen moeten doordrukken'', aldus Wouter de Zoete.

ZAKELIJK Na de thee kozen de gasten de aanval en toen ging het mis met Soest. De Zoete: ,, We begonnen te slap en verloren de duels op het middenveld, terwijl de afspraken waren om het achterin zakelijk te houden Als dat niet gebeurd is dat vervelend, maar vooral zuur omdat we het resultaat van vorige week wilden revancheren.'' De 175 toeschouwers zagen PVCV op 2-1 komen door een slordigheid in de defensie. Ghaddari had die schade direct daarna kunnen repareren, maar door besluiteloosheid van de Soester belandde het leder in de handen van de doelman. Daarom deed de dubieuze gelijkmaker extra pijn. ,, Maar we moeten wel eerlijk zijn en naar ons zelf kijken. Ook die bal had het stadion uitgeschoten moeten worden'', aldus De Zoete.

TITEL ,,Met de rust hadden we gewoon met 3-0 voor moeten staan, want het ging best goed. De tweede helft zakte het in. Dan denk je is dit nou de teamspirit? Of een stukje gemakzucht wat erin kruipt. Voor de winterstop hadden we het geluk op onze hand, en nu niet meer'', somberde Plomp. De titel is ver uit zicht volgens De Zoete: ,, Trouwens, daar moeten we, gezien waar we nu staan, helemaal niet meer aan denken. Zeker niet na twee van zulke wedstrijden.''