• TV Soest

Drie Soester triatleten naar WK

SOEST Jan Stehouwer, Irene Ittmann en Jacoline Zilverentant van TV Soest doen deze week mee aan de WK triatlon in Rotterdam. De mondiale titelstrijd in de havenstad beleeft morgen haar opening. De Soesters komen zondag in actie.

Het trio doet mee in de age groep. Voor Jacoline Zilverentant is het interessant te zien hoe ze zich bij de wereldtop in haar leeftijdsgroep staande houdt. Ze is Nederlands kampioen op de cross triatlon en weet wat het is om een medaille omgehangen te krijgen.

PROMOTIE Ook Jan Stehouwer heeft podiumervaring. In het weekeinde nog, in Vroomshoop. Daar vond de afsluitende wedstrijd van de triatloncompetitie plaats. Stehouwer verscheen aan de start van deze team-time-trial met Toine Hulsof, Gerrit Heusinkveld en Niek Visser. Doel was een hoge klassering om promotie naar de eerste divisie af te dwingen.

SLEEPTOUW De viertallen doken eerst het water in. Na het zwemonderdeel offerde Hulshof zich tijdens het fietsen op door zijn ploeg op sleeptouw te nemen

TACTIEKDe tactiek was dat de drie anderen vervolgens het op een lopen zouden zetten op het laatste onderdeel: hardlopen. Immers, op de meet telde de tijd van het derde teamlid en dus kon TV Soest zich het - net als uiteraard alle andere teams - permitteren om één ploeggenoot onderweg 'kwijt te raken'.

TICKET De strategie van het Soester team bleek een succesvolle. Bij het opmaken van de balans was de prestatie van TV Soest - opgeteld bij die van de eerdere wedstrijden - goed voor de derde plaats in het eindklassement. TV Soest hoefde alleen Triade Zwolle en Hellas Utrecht 3 voor zich te dulden. De derde plaats geeft recht op een ticket voor de eerste divisie.

Een opzienbarend resultaat, zeker gezien het feit dat TV Soest dit seizoen debuteerde in de tweede divisie. ,,We zijn nu het hoogst geplaatste team in de regio", aldus Stehouwer. De promotie leverde felicitaties op bij de huldiging in de tent in Vroomshoop. Na terugkeer in Soest onderging het triatlonteam nog een huldiging in Sportboulevard de Eng.

OPSTEKER Voor Stehouwer, maar ook voor zijn clubgenoten Irene Ittmann en Jacoline Zilverentant een opsteker, zo kort voordat de wereldtitelstrijd in eigen land losbarst. Zilverentant zal haar nationale titel op de cross-triatlon ongetwijfeld een extra dimensie willen geven. Irene Ittmann kan terugzien op een geslaagde 'generale' in Vroomshoop, waar zij ook aan deelnam.