• Johan van Beek

Drie Soester Jiu Jitsu medaillewinnaars geëerd

SOEST Wethouder Janne Pijnenborg ontving dinsdagavond 13 februari drie jonge, talentvolle sporters (allen lid van sportschool van Diemen), die buitengewoon hebben gepresteerd. Ecco van der Veer won een bronzen medaille op het WK Jiu Jitsu voor senioren In Colombia, Jesse van Heerikhuize won zilver op het EK voor junioren in Boekarest en Damian Bitter won op ditzelfde EK Goud.

De sporters werden samen met familie en hun trainer-coach ontvangen en in het zonnetje gezet. Ook vertelden ze aan de hand van beelden iets van hun relatief jonge wedstrijdsport, die zijn oorsprong vind in de Japanse verdedigingskunst. Hierin draait het om "overwinnen door meegeven".

Ecco, Damian en Jesse horen in hun leeftijdsklasse al tot de wereldtop! Zij maken deel uit van een talentvolle groep die traint bij sportschool van Diermen. Jacqueline van Diermen en Jeffrey Bok trainen de jongens in hun sportschool. Door veel training met veel inzet en discipline werken ze hard om hun dromen te bereiken.

De sporters zijn ze al weer bezig met uitdagingen van 2018. Zo gaat Damian eind februari deelnemen aan een WK in Abu Dhabi en is er dicht bij huis in maart een NK, de Dutch Open in Amersfoort.

Zij zijn naast hun sport druk bezig met crowdfunding om hun sport en de wedstrijden te bekostigen. De sport Jiu Jitsu is een onderdeel van de judobond en die aangesloten bij het NOC*NSF. De bond heeft geen extra middelen voor topsporters. Deze jonge topsporters sporten op eigen kracht naar hun doel.