• Eempers

Deelnemers Socialrun halverwege

SOESTERBERG De deelnemers aan de Socialrun hadden zaterdagmiddag rond 12.00 uur de helft van de 555 kilometer afgelegd van de non-stop estafetteloop voor het goed doel. Daarvoor werd vrijdagmiddag werd op de Vlasakkers, op de voormalige rolbanen van vliegbasis Soesterberg, het startschot gelost voor de eerste ploeg deelnemers.

Er doen 32 teams aan mee van elk 25 man, acht lopers en verder begeleiders, fietsers, cateraars, chauffeurs, kampbouwers en routecoordinatoren. Elk van de lopers neemt gemiddeld twee kilometer voor z'n rekening en wordt dan afgelost. Het doel van de Socialrun is geld in te zamelen om openheid te stimuleren met betrekking tot psychische aandoeningen. Bij de start stond de teller al op 65.000 euro, maar dit bedrag valt aan het eind veel hoger uit omdat ook het geld van sponsoracties van de deelnemende teams er nog bij opgeteld moet worden.

De deelnemers lopen van Soesterberg door Gelderland, Overijssel, Drente en Groningen naar Friesland. Via de Afsluitdijk gaan ze Noord-Holland in en vandaar terug naar Soesterberg. Daar wacht hen zondag vanaf 12:00 uur een warm welkom en begint een groot festival.