• Pixabay

De Knickerbockers haakt af in titelstrijd

SOEST De Knickerbockers heeft de kans laten liggen om op gelijke hoogte te komen met koploper Domstad Dodgers 3. In Utrecht werd met 9-7 verloren.

Peter Pos

Het liefst hadden de Knickerbockers het duel met Domstad Dodgers uitgesteld, maar daar wilde de koploper niet aan meewerken. Zonder coach Marc van Dalen en de spelers Zafer Arkin (eerste honk) en Jeffrey van Dalen (pitcher) reisde

Knickerbockers af naar Utrecht. Bovendien nam Giovanni Vrolijk, de meest ervaren speler van het stel de coaching over. ,,Wij hebben weken terug al een verzoek ingediend om de wedstrijd te verplaatsen naar het einde van de competitie'', aldus Marc van Dalen. ,,Dan zouden wij compleet zijn geweest en was er sprake geweest van een echte kampioenswedstrijd.''

Dat ging niet door, dus stonden beide ploegen zondag tegenover elkaar en hoe incompleet het Soester gezelschap ook was, een echte wedstrijd werd het wel. Robert-Jan Laan opende de wedstrijd met een honkslag en Daan Smit volgde dit voorbeeld. Hierdoor kreeg De Knickerbockers meteen honk 2 en honk 3 bezet. De drie volgende slagmensen werden met drie slag terug gestuurd, waardoor de bezoekers niet tot scoren kwamen. Tot halverwege de vijfde inning ging de strijd volledig gelijk op.

Met de goed werpende Koen Ruiter op de Heuvel hield De Knickerbockers controle over de Utrechtse slagploeg. Doordat de Soester honkballers te veel foutjes maakten lukte het de thuisploeg om regelmatig te scoren. Met een achterstand van vier punten begon De Knickerbockers aan de laatste slagbeurt. Daarin werd twee keer gescoord, te weinig om minimaal nog een verlenging uit het vuur slepen. ,,Domstad heeft niet gewonnen, maar wij hebben verloren'', vatte gelegenheidscoach Vrolijk de nederlaag in één zin samen. De Knickerbockers blijft tweede, maar zag de achterstand oplopen tot vier punten.