• Ronald Kersten

De Groot versterkt Soest-Zuid

SOEST Afgelopen weekeinde begon het nieuwe tennisseizoen. Voor het eerste mixedteam van LTC Soestdijk is het doel handhaving. De start was meteen goed. Beekhuizen 2 werd met 6-2 verslagen. Bij de mannenteams is vooral Soest-Zuid ambitieus. Met Xander de Groot erbij gaat die ploeg voor de titel. De eerste slag is al geslagen. Randenbroek 3 kreeg met 5-1 klop.

Bij Soestdijk waren er de nodige mutaties. Twee dames stopten, voor hen in de plaats kwamen Danielle Lescrauwaet en Nathalie Kiel terug. Door de blessure van Paul Sevinga viel Freddy Forger in. Wie nog altijd van de partij is, is Elleke Brölman. De routinier toonde weer eens haar klasse door in de single twee keer met 6-3 te winnen en in de damesdubbel met Kiel de tegenstanders slechts één game te gunnen (6-0, 6-1). ,,We zijn goed uit de startblokken gekomen'', vond Brölman. ,,We zijn dik tevreden.''

HOOFDKLASSER SOESTERBERG begon met een 5-1 nederlaag. ,,Een geflatteerde uitslag'', vond kopman Robert-Jan van Hoorn. ,,Er waren veel spannende potjes. We verloren een paar driesetters, er had dus meer ingezeten.'' Nieuwkomer is Johan Oost. Hij won als enige zijn partij. Vorig jaar werd Soesterberg derde in de hoofdklasse. Ook dit seizoen gaat de ploeg voor handhaving.

EERSTEKLASSER SOEST-ZUID wil graag volgend jaar Soesterberg komen vergezellen in de hoofdklasse. ,,De komst van Xander de Groot heeft het team een impuls gegeven'', vindt teamcaptain Gerard van Bentum. ,,We kunnen dit jaar echt naar boven kijken.'' Dat werd wel duidelijk tegen Randenbroek 3. De Groot won met 6-0, 6-1. Ook Thomas Berendes en Thomas Lagerweij wonnen hun single. Alleen Oscar Determan ging onderuit, nadat hij nog wel de eerste set had gewonnen.

TWEEDEKLASSER DE TOSS begon met een gelijkspel tegen Atalanta 3. Zowel in de singles (2-2) als in de dubbels (1-1) hielden beide ploegen elkaar keurig in evenwicht. Jordie Brouwer (6-0, 6-1) en Jeroen Dorrestein (6-0, 6-4) verloren redelijk kansloos.

Stef Smeeing en Koen Dessens trokken beiden wel aan het langste einde. Brouwer en Dessens wonnen ook hun dubbel. Dat lukte Smeeing en Dorrestein net niet. Zij verloren de derde set met 11-9. ,,We hebben alles nog in eigen hand'', grijnsde Robin Smeeing, die zelf niet in actie kwam, na de 3-3. ,,We gaan voor het kampioenschap.''