• Van links naar rechts: Jasper de Beer, Damian Bitter, Jef Bok (trainer/coach), Jesse van Heerikhuize, Karel Dingemans.

    Jan van Heerikhuize

Damian Bitter Europees kampioen jiujitsu

SOEST De vier Soesters die afgelopen week deelnamen aan het EK jiujitsu in het Roemeense Boekarest hebben de Soester eer prima verdedigd. Het kwartet vloog naar Schiphol met twee medailles. Damian Bitter mocht zich kronen tot Europees kampioen.

Damian Bitter werd overtuigend Europees kampioen. Bitter won in de finale van de Roemeen Tompi. Jesse van Heerikhuize behaalde ook de finale in zijn leeftijdsklasse. In de eindstrijd was de Italiaan Pagano net iets te sterk, maar het zilver had voor Van Heerikhuize een gouden randje.

Karel Dingemanse vocht een prima partij om de derde en vierde plaats tegen de sterke Rus Sharkovin. Dingemanse verloor in de laatste seconden met een punt verschil en greep daardoor net naast het brons. Jasper de Beer won zijn eerste partij overtuigend. Helaas verloor de jonge Soester op ongelukkige wijze de tweede en derde partij.

STERK Trainer/coach Jef Bok was zeer tevreden met de behaalde resultaten. „Het was een sterk deelnemersveld met 27 landen. Dat wij zo sterk presteren was boven mijn verwachting. De basis van de individuele successen ligt in de saamhorigheid en het teamgevoel."

MEDAILLES De Soester selectie maakte deel uit van het succesvolle Nederlands team dat thuis kwam met zeven medailles. De judobond kan twee gouden, twee zilveren en drie bronzen medailles in de prijzenkast bijzetten. Twee van die medailles zijn geleverd door de Soester sportschool Van Diermen.