• Pijnenburg Bosmarathon
  • Pijnenburg Bosmarathon
  • Jaap van den Broek
  • Jaap van den Broek
  • Jaap van den Broek

Brit Clem Dixon wint achttiende Pijnenburg Bosmarathon

SOEST Tijdens de achttiende editie van de Pijnenburg Bosmarathon is onder goede weersomstandigheden het volledige programma afgewerkt. De loopomstandigheden waren echter loodzwaar door de veelvuldige regen, die de zaterdag ervoor op het parkoers was gevallen. Daardoor zijn de gelopen tijden wat minder dan wanneer de bospaden droog en minder glad zijn.

Des te opmerkelijker is het dat een Pijnenburgteam, bestaande uit de lopers Erik den Ouden, Martin Stolk, Jeroen Verboom en Maarten Almekinders op de Marathonestafette het bestaande Pijnenburgrecord met 6 en een halve minuut verbeterde en een tijd van 2.47.30 realiseerde.

Het hoofdnummer, de Marathon over 42,2 kilometer, over de zeer moeilijk begaanbare bospaden werd gewonnen door de Engelsman Clem Dixon uit London. Deze Crosscountry loper legde de achttiende Bosmarathon af in 3.20.41. Het was voor deze 56-jarige Brit zijn 56ste marathon en zijn tweede marathonoverwinning. Flink langzamer dan het parkoersrecord maar niet verwonderlijk gezien de bijzondere omstandigheden deze zondag. Dixon is daarmee de derde buitenlander die de Bosmarathon wint. Bij de Vrouwen ging de zege naar Nina Joosten, die over de marathon 3.58 deed.

In totaal deden er bijna zeshonderd personen deel aan het Loopprogramma van de 18e Pijnenburg Bosmarathon. Een opmerkelijke prestatie was er op de 31,5 km (3 ronden) bij de vrouwen. Oud-marathonparkoers recordhoudster Carola Schut, terugkomend van een blessure, won deze afstand in een tijd van 2.34. Bij de Heren ging op deze afstand de zege naar Diederik Eijsvogel. Zijn tijd 2.19.

Bij de halve Marathon (21,1 km) pakte Niels Esmeijer in 1 uur en 22 minuten de overwinning. De zege op de 5 km ging naar David Vonk in 18 min. en 6 sec. Lotte Jacobsen was met 22 min. 12 seconden de allersnelste op de 5 km bij de Dames.

Alle uitslagen zijn te vinden op de website www.uitslagen.nl. Een foto-impressie van de Bosmarathon staat komende week op www.bosmarathon.eu.