Op kamers? Neem een inboedelverzekering!

06-01-2020, 12:54 |Van onze partner

Als je van plan bent om op kamers te gaan dan is het ontzettend belangrijk om een inboedelverzekering te nemen. Dit komt onder meer doordat studentenhuizen en -flats bekend staan als locaties waar regelmatig ingebroken wordt.

Dat er bij studentenhuizen en -flats veel wordt ingebroken heeft meerdere oorzaken. Om te beginnen is de beveiligingen in dergelijke gebouwen vaak slecht. De deuren of de ramen blijven regelmatig openstaan, terwijl er ook nog eens bijna nooit een alarminstallatie is ingeschakeld. Daarnaast zijn er in de weekenden en in de vakanties relatief weinig of zelfs helemaal geen mensen in het gebouw. Natuurlijk kunnen boeven in de studentenkamers over het algemeen wel veel meenemen. Als er in een studentenhuis tien studenten wonen, dan kun je er al vanuit gaan dat er ook tien tv’s, computers en telefoons zijn te stelen.

Als je een inboedelverzekering voor studenten neemt dan zal dit de schade als er iets van je gestolen wordt dekken. Daarnaast zal het ook waterschade dekken, net zoals brand- en/of rookschade als dit in het studentenhuis gebeurd. Dit is bovendien eigenlijk wel noodzakelijk, aangezien de brandveiligheid in studentenhuizen over het algemeen niet echt goed is. Inboedelverzekering vergelijken? Let dan goed op of je ook een buitenshuisdekking hebt, dit kun je inzetten als je laptop of telefoon bijvoorbeeld in de trein wordt gestolen.

Voordat de verzekering uitkeert moet er wel aan meerdere eisen worden voldaan. Een voorbeeld van zo’n criterium is dat er bij diefstal zonder meer sprake moet zijn van sporen, dit kan in een studentenhuis soms wat lastiger zijn. Na een avondje stappen kan een van je huisgenoten bijvoorbeeld vergeten zijn om de deur goed af te sluiten waardoor een inbreker eenvoudig naar binnen kon sluipen om je bezittingen te stelen.

Het is dan ook aan te raden om de afweging te maken of je genoeg waardevolle bezittingen hebt om een inboedelverzekering voor studenten te nemen. Je kan natuurlijk ook een risico nemen en niet zo’n verzekering afsluiten. Kies je ervoor dit wel te doen dan zul je bij veel verzekeraars een hoge korting krijgen op een inboedelverzekering. Het kan overigens ook voorkomen dat de huisbaas een algemene inboedelverzekering heeft afgesloten waaronder alle studenten in het huis vallen.