12,5 jarig bestaan van autoverleden

29-08-2019, 08:43 |Van onze partner

Sinds een aantal jaren komt het steeds vaker voor dat consumenten in plaats van een goedwerkende auto een schadeauto kopen. In eerste opzicht lijken schadeauto’s op goed-functionerende occasions. Maar als u beter gaat kijken, merkt u al gauw dat er iets niet pluis is. Na een aantal maanden bent u continu bezig met het repareren van uw nieuwe voertuig. Dit terwijl de verkoper zei dat het geen ernstige schade heeft opgelopen in het verleden. Dit overkomt steeds meer mensen, maar het is gemakkelijk te voorkomen.
 

Ga de geschiedenis van uw auto na
Door te controleren wat de historie van het voertuig is, kan dit u een miskoop voorkomen. Schadeauto’s lijken in eerste opzicht in goede staat, maar schijn bedriegt. Laat niets aan toeval over en controleer de autohistorie van uw auto.
 

Belangrijke factoren om te onthouden zijn:

  •  Hoelang hebben de eerdere eigenaren dit voertuig in het bezit gehad? Als er op de geschiedenis te zien is dat deze voor een korte tijd in het bezit zijn geweest van andere eigenaren, dan kunt u daar uw vraagtekens bij zetten. Een goed functionerende auto wordt niet na 3 maanden doorverkocht.
  •  Wat voor reparaties zijn er verricht aan de auto? Als aan de schadecheck te zien is dat er voor hoge kosten aan reparaties verricht zijn, kunt u zich afvragen of het wel klopt dat de verkoper ‘’kleine bumperschade’’ aangeeft.
  • Hoe zit het met het chassisnummer? Auto’s die uit het buitenland geïmporteerd zijn, kunt u niet goed nakijken op alleen het kenteken doordat de auto's in het buitenland met hun chassisnummer geregistreerd staan. Door het chassisnummer na te gaan kunt u zien wat de complete geschiedenis van het voertuig is. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen dat u een gestolen auto koopt, wel zo handig dus.
  • Wat is de waarde van het voertuig? Door te achterhalen wat de gemiddelde waarde van het desbetreffende voertuig is, heeft u een sterkere onderhandelingspositie tijdens de verkoop. Zo kunt u verzekerd van uw zaak met de verkoper in gesprek gaan.

12,5 jarig bestaan
Autoverleden.nl is trots om te vermelden dat het al die jaren informatie voor consumenten heeft kunnen verschaffen, zodat iedereen goed geïnformeerd een occasion kan aanschaffen. Door de jaren heen is de kentekencheck geoptimaliseerd voor gemakkelijk en snel gebruik. Tegenwoordig hoeft men geen expert te zijn op het gebied van auto’s, iedereen kan met hetzelfde gemak de kentekencheck doen. Benieuwd naar het autoverleden van uw voertuig? Doe dan binnen 1 minuut de controle.