• Pixabay

RIVM: Aantal coronabesmettingen in Soest toegenomen

SOEST Het aantal coronabesmettingen in Soest is toegenomen. Volgens het RIVM zijn er nu 43,3 per 100.000 inwoners besmet. Dit betekent dat in totaal 20 inwoners van Soest het virus onder de leden hebben. 

Sinds maandag zijn er landelijk gezien 811 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 5560. 

OVERLEDEN Er zijn sinds de vorige update (maandag) 63 patiënten overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 276 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 55 en 97 jaar. De stijging van 63 personen is de hoogste stijging tot nu toe. 

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1739 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

DE CIJFERS De RIVM is sinds afgelopen week anders gaan testen; het streven is niet langer zoveel mogelijk mensen te testen, maar vooral nog de ernstiger gevallen. Dat betekent dat lang niet iedereen die het virus heeft wordt getest en dus dat het daadwerkelijke aantal besmettingen waarschijnlijk hoger.