• Pixabay

RIVM: aantal corona-besmettingen in Soest ongewijzigd

SOEST Het aantal mensen uit Soest dat positief is getest op het coronavirus is ongewijzigd. Dat betekent dat er volgens het RIVM net als gisteren 16 personen het virus onder de leden hebben (gehad), wat neer komt op 34,6 per 100.000 inwoners.

Sinds gisteren zijn er landelijk gezien 545 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4749. Onder hen zijn 1230 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

Sinds zondag zijn er 34 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar (de gemiddelde leeftijd bij overlijden is 82 jaar).

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1558 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (647) en Noord-Holland (600).

CIJFERS Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Label:

Coronavirus