• Pixabay

Nu zeven besmettingen met coronavirus in Soest

SOEST Het aantal mensen in Soest dat is besmet met het coronavirus is gestegen naar zeven. Onder de drie nieuwe patiënten is een van de kinderen van het gezin, waarvan drie anderen al positief waren getest na een vakantie in Italië.

Johan van Beek

Ook twee vrouwen uit Soest zijn besmet geraakt met het coronavirus. Beide patiënten zijn eveneens teruggekeerd van een vakantie in het risicogebied in Noord-Italië. De twee zitten thuis in quarantaine, net als hun gezinsleden, stelt de gemeente in een verklaring.

Onder hen een leerling van Daltonschool De Driesprong. In een brief aan de ouders schrijft directeur Marcel Damoiseux dat de betreffende ouder deze week niet op de school is geweest. De leerling wel, maar die heeft geen ziekteverschijnselen. De leerling zou dus ook gewoon naar school mogen, maar blijft nu - net als de andere gezinsleden - uit voorzorg thuis. Damoiseux zegt dat er volgens de GGD niemand van de docenten, medewerkers en scholieren getest hoeft te worden.

Zoals in alle gevallen checkt de GGD zoveel mogelijk mensen die met de patiënten in contact zijn geweest. De nieuwe besmettingen zijn donderdagavond geconstateerd en gecommuniceerd door het RIVM.

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: soestercourant@bdu.nl

Label:

Coronavirus