• Eempers

Abrupte sluiting Mondzorgcentrum Soesterberg

SOESTERBERG Een onaangename verrassing voor veel Soesterbergers aan het begin van 2020: het Mondzorgcentrum (MZC) aan de Buys Ballotlaan sluit per 31 januari. Patiënten hebben die mededeling per brief gekregen. Daarin worden zij verwezen naar Samenwerkende Tandartsen Zeist –XQdent of naar XQdent Bilthoven. Het gaat om zo'n tweeduizend patiënten.

De sluiting van het MZC, die als een donderslag bij heldere hemel kwam, is een gevolg van het vertrek van twee van de drie specialisten. Zij gaan elders in een nieuwe praktijk aan de slag. De specialist die niet vertrekt, kan in z'n eentje de praktijk aan de Buys Ballotlaan onmogelijk voortzetten. Omdat het vinden van gekwalificeerd personeel, zeker op zo'n korte termijn, niet mogelijk is, moeten de achterblijvende specialist en medewerkers op zoek naar een nieuwe praktijk.

In de brief aan de patiënten laat het MZC-team de patiënten weten dat zij voor de beste zorg terecht kunnen in Zeist en Bilthoven 'in de best geoutilleerde praktijken met diverse specialismen en ondersteunende apparatuur.' Het MZC Soestererg heeft trouwens al jaren een intensieve samenwerking met de praktijken in Zeist en Bilthoven, die 'een optimale mix hebben van diverse (specialistische) Tandartsen, mondhygiënisten, (preventie)assistenten en baliemedewerkers', aldus het MZC-team in de brief.

De patiënten kunnen tot uiterlijk 31 januari laten weten of het Mondzorgcentrum toestemming krijgt om hun dossier over te dragen aan de Samenwerkende Tandartsen.

Eind 2017 zag de toekomst van het Mondzorgcentrum er nog heel anders uit. Toen werd nog een aanvraag gedaan voor uitbreiding aan de achterzijde van de praktijk met een bouwlaag van 140 vierkante meter over een diepte van twaalf meter.