• Pixabay

Aantal besmettingen coronavirus loopt in Soest op naar tien

SOEST In Soest is het aantal besmettingen met het coronavirus opgelopen naar tien. Dat heeft het RIVM woensdagmiddag laten weten.

Op het gemeentehuis zijn inmiddels ook voorzorgsmaatregelen getroffen. Medewerkers van de gemeente geven de bezoekers voorlopig geen hand meer. Wat niet wegneemt dat burgers welkom zijn op het gemeentehuis, aldus het college in een verklaring.

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM. De belangrijkste zijn: geen handen schudden, regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Mensen met koorts en luchtwegklachten (hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, longontsteking) wordt op het hart gedrukt niet bij de huisarts langs te gaan, maar eerst te bellen.

Bekijk meer informatie over het coronavirus op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of klik op https://www.ggdru.nl/over-de-ggd/wat-doet-de-ggd/rampen-en-crises/coronavirus-in-de-regio-utrecht.html