• Anne Reitsma

Zomeroffensief in militair museum

SOESTERBERG Iedere zomer organiseert het Nationaal Militair Museum (NMM) het Zomeroffensief. Het museum, dat de de grootste militaire collectie van Nederland heeft, laat dan de complete collectie zien: tanks, pantservoertuigen, straaljagers en helikopters. Op het terrein rond het museum staan de bezoekers op zaterdag 24 en zondag 25 augustus oog in oog met al die voertuigen en vliegtuigen. Van een Japans tankje uit de tropen tot de supersonische F=4 Phantom.

Hoogtepunt van de dag is de tankshow in de Arena. Hier wordt geknald met special effects en meer dan tien tanks en andere voertuigen die door de Arena bulderen! Er zijn twee shows, om 11:00 en om 14:00 uur. Na elke show is men vrij om alle andere dingen op het terrein te zien en te doen.

Een bezoek aan het Zomeroffensief is een dagvullend programma. Tussen de opgestelde voer- en vliegtuigen is van alles te doen. Belangstellenden kunnen bijvoorbeeld een kijkje nemen in een cockpit of luisteren naar muziek.Ook is wer een markt waar militaire spullen aangeboden worden. Voor de kinderen zijn er volop activiteiten.

Tickets voor het evenement zijn te bestellen bij het museum.