• Wij Zijn Soest

Zomerfotowedstrijd van Wij zijn Soest

SOEST Hoe ziet de samenleving van Soest er uit? De gemeente kijkt graag mee door de ogen van de burger en heeft daarom een zomerfotowedstrijd georganiseerd.

In het kader van 'Wij zijn Soest' wordt inwoners gevraagd in beeld te brengen hoe zij tegen de lokale samenleving aankijken. De inzendingen zullen in november tijdens de Week van Soest worden geëxposeerd. Wethouder Jannelies van Berkel: ,,Het project 'Wij zijn Soest' is erop gericht om mensen in de samenleving met elkaar te verbinden. Als we elkaar leren kennen, kunnen we werken aan een betere samenleving. Maar wat betekent dat nu voor Soesters en Soesterbergers: samen leven?"

INSPIREREN ,,Dit is een belangrijke vraag'', zegt burgemeester Rob Metz. ,,De foto's laten iets zien over hoe Soesters en Soesterbergers in het leven staan, wat ze belangrijk vinden in de omgeving waarin ze leven. Met die foto's kunnen mensen bovendien anderen inspireren en daarom willen we de foto's exposeren tijdens de Week van Soest in november.'' De drie mooiste en meest bijzondere inzendingen ontvangen een prijs naar keuze: een dinerbon voor twee personen, een vlucht in een heteluchtballon of vier kaartjes van een pretpark naar keuze.

FACEBOOK De wedstrijd wordt afgetrapt op de Facebookpagina van Wij zijn Soest. ,,De bedoeling is dat mensen hun foto op Facebook zetten en Wij zijn Soest in dat bericht taggen. En ze vragen drie anderen om ook mee te doen. Op die manier verspreidt de vraag zich als een olievlek", aldus Van Berkel.

Aanleveren kan tot 1 september, eventueel ook via wijzijnsoest@soest.nl of per post naar het gemeentehuis.t.n.v. Wij zijn Soest.