• Caspar Huurdeman Baarn
  • Caspar Huurdeman Baarn
  • Caspar Huurdeman Baarn
  • Caspar Huurdeman Baarn
  • Caspar Huurdeman Baarn
  • Caspar Huurdeman Baarn

Zoektocht naar Anne Faber bij Soesterberg (update)

SOESTERBERG De zoektocht naar de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht heeft zich donderdag verplaatst van Huis ter Heide naar het gebied tussen Soestduinen en Soesterberg. ME, politie en zo'n honderd burgers zijn daar vanmiddag opnieuw op zoek gegaan naar de vrouw. Daarbij worden ook speurhonden ingezet.

De tien veteranen zochten in linie in de strook tussen de Beaufortlaan en de spoorlijn in Soestduinen. Door de vele bramenstruiken was dit een zware opgave. Ook bij het Berkenlaantje in Soest werd opnieuw gezocht. Dit is de locatie waar het laatste signaal van de iPhone van Faber is opgevangen. Maar de politie laat weten geen concrete aanwijzingen te hebben. ,,We zoeken nu in een grotere cirkel rond het gebied waar kleding is gevonden die mogelijk van Anne is."

FIETS Dinsdag werd er in Huis ter Heide een jas gevonden die vermoedelijk van Anne is. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet DNA-onderzoek op de jas. Diezelfde avond werd in het tv-programma Opsporing Verzocht bekend dat Anne ook in Soest moet zijn geweest, dat blijkt uit telefoongegevens. Verder werd donderdagavond in Huis ter Heide, in een water niet ver van de plaats waar de jas is gevonden, een fiets gevonden. Onderzocht wordt of het om de fiets van Anne Faber gaat.

MILITAIREN De familie van Anne dringt er vandaag op aan dat er gespecialiseerde militairen ('combat trackers') worden ingezet bij de zoektocht. ,,Nu na vijf dagen Anne nog niet is gevonden, is het tijd de zoektocht uit te breiden", aldus een verklaring van familiewoordvoerder Hans Faber.

Hij suggereert de hulp van zogeheten combat trackers, speciaal opgeleide militairen die in elk terrein kunnen zoeken naar sporen. ,,Met elke dag die voorbijgaat zonder dat er een beslissende doorbraak in het onderzoek is, wordt de kans kleiner dat Anne wordt gevonden", aldus Faber.

Tot nu toe heeft de politie ruim vierhonderd tips binnen gekregen. Ook zijn er beelden veiliggesteld van camera's aan huizen en bedrijven langs de fietsroute die Anne heeft afgelegd. Een deel is al door de politie bekeken.

Leer meer over de vermissing van Anne Faber op de website van de politie.