• Eempers

Zilveren dirigent gehuldigd

SOESTERBERG De wekelijkse repetitieavond van muziekvereniging Odeon verliep maandagavond anders dan gebruikelijk. Niet dirigent Gerrit de Weerd stond voor het orkest, maar tot zijn grote verrassing Jeanet Loen. Het was de inleiding van de huldiging van De Weerd die de dirigeerstok bij Odeon als 25 jaar hanteert.

Voorzitter Kees Loen herinnerde er in zijn toespraak aan dat De Weerd destijds dirigent was van de Amsterdamse Tramharmonie. Hij nam de uitnodiging aan om ook Odeon te dirigeren. Hij had een groot aandeel in de transformatie van fanfare naar harmonie. Dat betekende het einde van de straatoptredens maar had als positief gevolg dat de vereniging kwantitatief en kwalitatief groeide. De vereniging deed met succes mee aan tal van concoursen en behaalde onder leiden van De Weerd zelfs het landkampioenschap.

Voorzitter Loen bood De Weerd een beeldje aan van een dirigent en tal van andere cadeaus en echtgenote Petra de Weerd kreeg bloemen. Daarna werd er nauwelijks nog geoefend en speelde de avond zich verder in feestelijke sfeer af.