• De Narre Knollen

Zelfs prinses mag wagen Narre Knollen niet zien

SOEST De Narre Knollen zwaait sinds de jaren zestig de scepter in Knollendam. Veel carnavalsminnende Soesters zijn opgegroeid met de feesten die de Knollen hielden in onder meer Garage Kooy en het Soester Natuurbad.

Legendarische prinsen als Ben en Toon van der Linden, Jan Beijer en Gerrit van Delden heeft de club voortgebracht. De vereniging is in de loop der jaren kleiner geworden, maar het enthousiasme en het plezier is niet verdwenen. De organisatiekracht is er ook nog steeds. De Narre Knollen organiseert jaarlijks de optocht, ook die van aanstaande zaterdag.

De vereniging dingt dus niet mee naar een prijs, maar zal ongetwijfeld opzien baren met de prinsenwagen van waaruit Prinses Greet, Hoogheid der Narre Knollen, uitgebreid zal wuiven naar het Soester publiek. Een tipje van de sluier wil en kan Prinses Greet I niet lichten.

STRIKT GEHEIM De traditie schrijft dat voor, laat ze vriendelijk weten. ,,Volgens goed traditioneel gebruik mag de prins van de Narre Knollen de wagen pas zien op de dag van de optocht. De wagen van de Narre Knollen blijft dus, ook voor de pers, strikt geheim. Ik heb dus geen idee wat mij te wachten staan. Natuurlijk ben ik heel erg benieuwd wat de bouwploeg van onze wagen heeft gemaakt. Ik kijk ook uit naar de andere creaties van de andere verenigingen, groepen en individuele deelnemers. Vorige week vrijdag kwamen de drie carnavalsclubs al bij elkaar bij het 'Bouwersbal' in café Willem I aan de Koninginnelaan. Daar werden de ervaringen over de bouw onder het genot van een drankje uitgewisseld. Het versieren van het huis van de heersende prins of prinses is eveneens een mooie Knollen-traditie. Mijn huis op de Klaarwaterweg is door de leden van de Narre Knollen omgetoverd in een prachtig carnavalshuis."