• Marleon Kersten: ,,Bij Pim's Olifant vind je speelgoed dat niet in de 'gewone winkels' te koop is.

    Peter Beijer

Speelgoed met verhaal bij Pim's Olifant

SOEST Een vader en twee kinderen stappen de speelgoedwinkel Pim's Olifant binnen. De jochies voelen zich als kinderen in een.., juist, speelgoedwinkel. De kids worden verwend door papa en de keuze valt op een zaklamp die beelden kan projecteren. Eigenaar Marleon Kersten rekent af en geniet zichtbaar van de gelukkige kindergezichten.

Peter Beijer

Sinds 8 februari is de speelgoedwinkel Pim's Olifant gevestigd aan de Van Weedestraat 86. In de schappen is niet het speelgoed te vinden dat in de wat meer traditionele speelgoedwinkels is te vinden. Marleon: ,,In onze winkel willen wij een niet alledaags assortiment aanbieden. Mooi kwaliteitsspeelgoed met een verhaal."

De onderneemster is bekend met de speelgoedbranche. ,,Wij hebben 22 jaar lang een soortgelijke winkel in Utrecht gehad. Een speelgoedwinkel voor alle mensen vanaf nul jaar. Van kraamcadeaus tot mooie houten puzzels en hebbedingetjes waarvoor je geen kind hoeft te zijn."

GERECYCLED Marleon pakt een theeservies van het merk Greentoys uit het schap. ,,Dit servies in mooie bonte kleuren is gemaakt van gerecycled plastic. Een voorbeeld van speelgoed dat op maatschappelijk verantwoorde manier is geproduceerd. Wij hebben speelgoed in de winkel dat nostalgische gevoelens van de ouders aanspreekt. Ik hoor zo vaak van oudere klanten dat zij vroeger zelf ook met soortgelijk speelgoed hun jeugd hebben doorgebracht."

KNUTSELDOOS Een oudere vrouw snuffelt tussen de schappen. ,,Ik ben op zoek naar iets leuks voor mijn kleinkind", vertelt de oma. Ze pakt een doos met knutselspullen van het merk Djeco. ,,Dit gaat hij vast leuk vinden", glundert de vrouw met voorpret. Terwijl Marleon de knutseldoos met feestelijk papier inpakt vertelt ze over het concept van de winkel. ,,Pim's Olifant is een echte speciaalzaak. Hier is mooi en leuk speelgoed te vinden dat niet in de 'gewone winkels' te koop is. Wij hebben veel slijtvaste producten in ons assortiment. Zie je dat houten karretje daar, dat kan generatieslang mee. Wie weet geeft een kind dat dit krijgt het ooit aan zijn kleinkind."

Pim's Olifant, Van Weedestraat 86, tel. (035) 7855744.