• Een sfeervolle, karakteristieke en beeldbepalende woning aan de rustieke Bartolottilaan.

    Deelen Makelaars
  • De aanbouw is geschikt voor een zonnige eet-/tuinkamer.

    Deelen Makelaars
  • De royale woonkamer is verdeeld over meerdere vertrekken.

    Deelen Makelaars
  • Deelen Makelaars

Rustiek huis met uitdaging

Peter Beijer

Het witgeschilderde landhuis met rieten kap aan de Bartolottilaan 2 is in 1933 gebouwd naar ontwerp van de architect J.C. van Epen. Het in de achtertuin gelegen houten tuinprieel/schuur met rieten tentdak is eveneens van de hand van Van Epen.

Tot aan haar overlijden in 2018 woonde Hanneke Hengefeld, weduwe van de in 2004 overleden Cees van der Hucht, in deze rustieke woning. Marian van der Meer leidt ons rond in het verlaten huis aan de Bartolottilaan 2. Zij is belast met de verkoop van de woning. ,,Dit is een huis met karakter", vertelt zij. ,,Ik kom hier al jaren, was goed bevriend met Cees en Hanneke. In dit huis is het heerlijk leven met allerlei verschillende kamers en ruime mogelijkheden."

Het pand is volgens de monumenteninventarisatie van de Provincie Utrecht en Gemeente Soest van architectonische waarde vanwege type en gaafheid van hoofdvorm en detaillering én vanwege de markante ligging op de hoek Bartolottilaan en Birkstraat.


PRIVACY Het huis is verlaten, maar ondanks de leegte is de warmte en de sfeer voelbaar. De bovenverdieping heeft drie slaapkamers, een badkamer en een separaat toilet. De grote slaapkamer heeft aan weerszijden een raam. Dit vertrek baadt dan ook in het daglicht. Wat is dat heerlijk wakker worden met uitzicht op zowel de riante voor- als achtertuin. De achtertuin is gesitueerd op het zuidwesten en biedt volop privacy. Een vlizotrap biedt toegang tot een grote zolder. Hier kan eventueel een extra kamer gerealiseerd worden.

DUBBELE BEWONING MOGELIJK De entree van de woning biedt toegang tot een vestibule en hal. Op de begane grond kan ruim geleefd worden met de twee kamers, waaronder de eetkamer die nog geheel in oude originele stijl is opgetrokken. De royale woonkamer is verdeeld over meerdere vertrekken. In 2004 hebben de bewoners een aanbouw gerealiseerd die direct toegang biedt tot de achtertuin. Bijzonder is de aangrenzende ruime badkamer. De aanbouw kan eenvoudig getransformeerd worden voor een kantoor of praktijk aan huis. Het huis biedt daarnaast mogelijkheden voor eventuele dubbele bewoning.
UITDAGING De koper van dit pand moet de uitdaging aandurven. De sfeervolle, karakteristieke en beeldbepalende woning heeft dan zowel aan de buitenzijde als binnenshuis zijn karakter behouden.

Wanneer het achterstallig onderhoud is aangepakt, is dit pand een heerlijk decor voor vele jaren genieten. Wonen in een uitzonderlijk monumentaal pand op een unieke locatie met allerlei voorzieningen in de buurt. Het perceel meet 1.887m2.

WARME WONING Het is al weer een poosje geleden dat de verwarming behaaglijk heeft gesnord. Het is dus koud in de woning. Maar Marian van der Meer kijkt en voelt daar doorheen.

,,Ik ben hier vanaf 1990 kind aan huis geweest. In al die jaren ben ik gehecht geraakt aan deze woning met letterlijk en figuurlijk veel warmte. Vanaf het vroege voorjaar zit je in alle rust in de achtertuin en in de winter is het knus en gezellig in de woonkamer. Het is hier heel fijn."