• De ruime woning aan De Prinsenhof 5, ideaal voor een jong gezin maar ook voor de vijftiger.

    Deelen Makelaars
  • De serre als werk- of overwinterruimte met zicht op de achtertuin, liggend op het zuiden.

    Deelen Makelaars
  • Een brede woonkamer met marmeren vloer, open haard en hoekraam.

    Deelen Makelaars
  • Deelen Makelaars

'Ons gezin werd groot aan De Prinsenhof'

De Prinsenhof is een gemoedelijk woonerf, tussen de Waldeck Pyrmontlaan en de Schrikslaan, dat in 1989 werd opgeleverd. Joop Krul en zijn echtgenote waren één van de eerste bewoners. Na ruim dertig jaar verkopen zij hun woning. ,,Wij hebben hier heerlijk gewoond met alle voorzieningen in de buurt."

Peter Beijer

Vanuit de serre kijkt Joop Krul tevreden naar de achtertuin van zijn woning aan de Prinsenhof 5. ,,De serre is een ideale plek om ook in het najaar en de winter een soort van buitengevoel te krijgen. De achtertuin met zijn zuidelijke ligging is heerlijk. In het voorjaar kunnen wij al buiten zitten."

Tot begin jaren tachtig werd ter hoogte van de marmeren vloer, met open haard in de ruime en brede woonkamer, fanatiek hockey gespeeld. De velden van MHC Soest maakten ruim dertig jaar geleden plaats voor het besloten wijkje. De royale twee-onder-een-kapwoning met garage gaat nu voor de eerste keer van eigenaar wisselen. ,,Ons gezin met twee kinderen is hier groot geworden", blikt Joop terug. ,,Wij hebben alles in de buurt. Scholen, winkels, openbare voorzieningen en de tennisvereniging Soestdijk is hier letterlijk om de hoek. Of wij last hebben van die tennissers? Welnee, door de ligging van het huis valt al het geluid weg. We hebben zelf ook wel eens een partijtje gespeeld."

Joop vertelt zijn verhaal in de sfeervolle ambiance van de woonkamer. Aan de voorkant is een hoekraam en de Boley-openhaard heeft tijdens de afgelopen dertig winters menigmaal voor een knusse sfeer gezorgd. De open keuken is in hoekopstelling wit met marmeren werkblad en voorzien van grillplaat, vaatwasser, oven-/magnetron, keramische en halogeen kookplaat en afzuigkap. De gehele begane grond vloer is van marmer met vloerverwarming.

Een rondleiding laat zien dat de bijkeuken een extra toegang tot de garage biedt. Handig: de garage is voorzien van een elektrische deur en heeft een vliering voor extra bergruimte. De verdieping heeft een overloop, twee royale slaapkamers waarvan één met balkon. Joop: ,,Wij hebben van twee slaapkamers een ruime kamer gemaakt, maar met een kleine aanpassing zijn er eenvoudig opnieuw drie slaapkamers te realiseren." De badkamer is royaal van afmeting en voorzien van een ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel. Joop verzucht: ,,Wij gaan zelf kleiner wonen in een appartement. Het was hier heerlijk wonen, een ideaal huis voor een jong gezin met kinderen, maar uit ervaring weet ik dat ook veertigers en vijftigers zich thuis voelen in dit huis met vele mogelijkheden."

Joop loopt de vaste trap naar de tweede verdieping op en toont de royale slaapkamer met dakraam. ,,De tweede kamer op deze verdieping is nu in gebruik als berging maar ook hier is een slaapkamer te realiseren. Op deze verdieping hebben wij bovendien de waskamer met aansluiting voor de wasmachine, droger en de cv."

Ondertussen breekt de zon door. Mooi moment om wat vitamine D op te vangen in de achtertuin. Joop: ,,Deze tuin is qua grootte goed te behappen en je pakt hier genoeg zonuren. Daarnaast biedt de oprit voldoende ruimte voor de auto en voor de visite is er voldoende openbare parkeergelegenheid naast de woning."