• Barbara Reuzel: ,,Met hypnose is eenvoudig en snel resultaat te behalen. -

    Peter Beijer

MindEnergy drukt resetknop in

SOEST Chronische pijn, angstgevoelens of depressies aanpakken. Van je rook- of andere verslaving afkomen. Barbara Reuzel van MindEnergy gebruikt hiervoor toepassingen zoals hypnose en OldPain2Go.

Peter Beijer

Het vooroordeel over hypnose is bekend. Mensen die op een podium in trance rare fratsen uithalen. Barbara: ,,Onder hypnose doe je geen dingen die je niet wilt. Het is helemaal niet zo spannend, maar een manier om iemand in een hele diepe ontspanning te brengen waardoor gecommuniceerd kan worden met het onderbewustzijn. Dit is van belang wanneer je bepaald gedrag wilt veranderen, patronen wilt doorbreken of van angsten of ongemakken af wil komen."

De kritische factor is onderdeel van het bewustzijn. ,,Wanneer informatie binnenkomt beoordeelt het bewustzijn of het rationeel/logisch is. Als dat zo, vergelijkt de kritische factor deze informatie met dat wat al in het onderbewustzijn is opgeslagen. Als nieuwe informatie niet aansluit op wat in het onderbewuste is opgeslagen, zal de informatie worden afgewezen. Het heeft dan geen effect op jouw persoonlijkheid."

Ze geeft een voorbeeld: ,,Wanneer iemand wil stoppen met roken omdat het ongezond is, blijft het onderbewuste de koppeling houden met gezelligheid en ontspanning. Daardoor is het lastig deze gewoonte te doorbreken. Door de diepe ontspanning tijdens de hypnose is het mogelijk nieuwe suggesties te geven aan het onderbewuste. Zo kan de overtuiging worden veranderd naar een nieuwe waarheid. Bijvoorbeeld dat je niet-roker bent. We doorbreken de kritische factor."

Jarenlang zeurende artrose, rugpijn of andere chronische pijn kan door de behandelmethode OldPain2Go aangepakt worden, stelt Barbara. ,,Chronische pijn is vaak pijn zonder dat er iets mankeert aan het lichaam. OldPain2Go is als het drukken op de resetknop van een brandalarm dat nog steeds afgaat in een gebouw waar tien jaar geleden een brand was. De resultaten zijn een vermindering of volledige pijnverwijdering. Als je eenmaal begrijpt hoe het proces werkt, heb je een prachtige kans om de controle over je leven terug te krijgen. Oude uitbehandelde pijnklachten kan je met deze methode snel oplossen. Je hoeft hierbij niet in hypnose. Iedereen die een behandeling boekt voor 31 maart krijgt het geld terug als de behandeling niet aan blijkt te slaan."

MindEnergy, Kerkpad Zuidzijde 43, www.mindenergy.nl, tel. 06-41 01 99 36.