• Stan Klarenbeek en Jesse Westerveld verzonnen uit ergernis het VOLT Charging Station. Volgende week staan ze op de Horecava.

    VOLT

Met Soester vondst naar Horecava

SOEST De mooiste ideeën komen voort uit ergernissen. Stan Klarenbeek en Jesse Westerveld zijn werkzaam bij Grand Café De Lindenhof en worden dagelijks geconfronteerd met gasten en hun lege telefoons. Mobieltjes worden achter de bar opgeladen terwijl ze aan 'het infuus' liggen. Dat kan slimmer dachten de jonge Soesters. Zij ontwikkelden een oplaadstation waarmee zij volgende week op de Horecava in de RAI Amsterdam staan.

Peter Beijer

Zomaar een ochtend in Grand Café De Lindenhof. Kopjes koffie en thee worden geserveerd, een enkeling hapt in een appelpunt. Het is gezellig en ontspannen. Twee vrouwen praten elkaar bij en een man aan een tafel verderop kijkt aandachtig naar zijn laptop. Op tafel ligt zijn mobiele telefoon die verbonden is met een mobiele accu dat dezelfde afmeting heeft als het mobieltje. ,,Ja die man vroeg zojuist of hij zijn telefoon mocht opladen", vertelt Stan Klarenbeek. ,,Voorheen ging dan de stekker van de oplader achter de bar in het stopcontact en lag de telefoon naast het servies. Erg onhandig. Bovendien was de gast op dat moment zijn telefoon even kwijt. Daar moet een betere oplossing voor zijn dachten wij."

Telefoon aan tafel opladen dankzij de VOLT Charging StationCHINA Jesse Westerveld: ,,Waarom zou je niet de telefoon aan tafel op kunnen laden. Dat moet toch mogelijk zijn? Wij waren al bekend met powerbanks en kwamen tot de conclusie dat het probleem opgelost is op het moment dat die powerbank opgeladen is. Wij legden het idee voor aan Pieter van Hees. Hij heeft contacten met China, waar dit soort producten gemaakt wordt. Samen ontwikkelden ze de VOLT Charging Station, die ruimte en stroom biedt aan acht uitneembare VOLT powerbanks. Gasten kunnen er een meenemen naar hun tafel of plek aan de bar en hiermee hun smartphone of iPad opladen. Ze kunnen het apparaat ondertussen gewoon blijven gebruiken en blijven zo bereikbaar."

BEDRUKKING Stan en Jesse richtten samen met Thijs Spelberg en Burak Önal VOLT Products op. Vanuit de jonge onderneming worden de oplaadstations verkocht aan bedrijven in de horeca en andere ondernemingen die gebruik maken van een netwerk van mobiel telefoonverkeer. Stan: ,,De powerbanks zijn te voorzien van een bedrukking waarmee de ondernemer zichzelf kan profileren."

SUPERHANDIG Sander van Veenendaal, eigenaar van De Lindenhof, is blij met de vondst en het initiatief van Stan en Jesse. ,,Onze gasten zijn positief verrast over deze service. We horen heel vaak 'wow, superhandig!' Ook ons personeel is er blij mee. Barmedewerkers stonden steeds vaker telefoons op te laden en 'struikelden' over de mensen die nog snel even een appje wilden versturen. We maakten ons ook zorgen over diefstal en waterschade. Met het VOLT Charging Station is dat verleden tijd."

Het grote publiek kan tijdens de Horecava van 13 tot en met 16 januari in de RAI Amsterdam het VOLT Charging Station uitproberen tijdens de Horecava. Jesse Westerveld en Stan Klarenbeek, zijn dan te vinden in het Start-up Lab in hal 5.

Meer informatie is te vinden op www.voltproducts.nl.