• Eigen foto
  • Eigen foto

Arrie Stomp van Sabrosa maakt 'Lekkerste Wintersoep'

SOEST Chef-kok Arie Stomp van Sabrosa in Soest heeft op de horeca-vakbeurs Horecava dinsdag 14 januari de prijs voor de lekkerste wintersoep gewonnen. Hij maakte voor de jury een winterse pindasoep.

,,We eten met zijn allen te veel zout en dat is slecht voor je nieren. Het doel van deze wedstrijd is om de Nederlandse Horeca zout bewuster te maken", schrijft stichting De Lekkerste Wedstrijden. ,,We willen chefs stimuleren de lekkerste wintersoep te maken door gebruik te maken van maximaal acht verse, onbewerkte ingrediënten met aandacht voor minder zout. Creativiteit en inventiviteit zijn daarbij belangrijk en worden gewaardeerd."

De pindasoep die werd uitgeroepen tot De Lekkerste Wintersoep bevat – naast pinda – ingrediënten als aardpeer, codium, rode peper, pastinaak, knolselderij, garam massala, druivenpitolie en lavas (maggiplant)

Hoofdjurylid Tim Golsteijn van sterrestaurant Bougainville vertelde dat de jury het er unaniem over eens was dat Arrie Stomp van Sabrosa de winnaar was: ,,Ik heb vooral gelet op smaken, maar ook de structuur was prettig." Verder werd gebruik gemaakt van ingrediënten uit het seizoen, en werd op creatieve wijze vervangers van zout gevonden.