• Eempers
  • Eempers

Woningbouw plan Noorduyn vordert

SOESTERBERG Langs de Kampweg ter hoogte van de Moerbessenberg en aansluitend aan het nog te realiseren Dorpshart zijn twaalf twee-onder-een-kapwoningen, achtentwintig tussen- en hoekwoningen en acht bungalows in aanbouw. De woningen vallen allemaal onder het woningbouwplan Noorduyn.

Op 28 november vorig jaar was er een feestelijke bijeenkomst op het bouwterrein ten zuiden van het voormalige ijsbaan- annex evenemententerrein bij de uitgifte van de kavelnummers aan de toekomstige bewoners van het woningbouwplan Noorduyn. Eind vorig jaar begon het bouwrijp maken van het terrein, bijvoorbeeld het verwijderen van bomen en struiken, het aanleggen van riolering, kabels en leidingen voor elektra, gas en water. Verder kwamen er bouwwegen voor het werkverkeer. Inmiddels wordt voortvarend gewerkt aan de bouw. De wijk krijgt langzaam zijn vorm en het is al goed te zien hoe de wijk er gaat uitzien.

NIEUWBOUW Noorduyn is één van de plekken in Soesterberg die voor nieuwbouw zijn aangewezen. De uitbreiding van het aantal inwoners is belangrijk om het voorzieningenniveau van het dorp op peil te houden en het liefst te vergroten. Het woningplan Noorduyn is onderdeel van het Masterplan Soesterberg. Daarin staat ook woningbouw in onder andere Oude Tempel, Apollo en vliegbasis op het programma.

ONTWERP Voor de woningen van projectontwikkeling Stichting Latei naar een ontwerp van architectenbureau Inbo bestond al direct na de presentatie van de eerste plannen grote belangstelling. Toen de woningen in verschillende prijsklassen in de verkoop gingen, meldden zich meteen al 250 potentiële kopers. Zij werden door Latei uitgenodigd om de plannen verder uit te werken. In workshops en op basis van de resultaten van een enquête werden de woonwensen geïnventariseerd. De beste ideeën heeft Latei meegenomen in het uiteindelijke ontwerp. Van de gegadigden kregen eind vorig jaar 48 hun kavelnummer. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats. Daar werd een kist begraven met daarin de wensen en toekomstvisie van de bewoners van de nieuwe wijk.