• Uitdelen in de Voedselbank.

    Voedselbank

'Voedselbank Gooi gaat door'

SOEST Inmiddels heeft een aantal voedselbanken moeten sluiten door gebrek aan vrijwilligers of voedsel. Voedselbank Gooi en Omstreken deelt nog steeds voedselpakketten uit aan haar cliënten. 

Een deel van de ruim 220 vrijwilligers behoort tot de 'kwetsbare groep' en kan daarom op dit moment niet helpen. Dit wordt door de overgebleven vrijwilligers opgevangen door familie en vrienden mee te brengen, meldt de Voedselbank, die de leeggevallen plaatsen kunnen opvullen. Algemeen coördinator Gert Haas ziet hier dan ook nu nog geen problemen ontstaan: ,,Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen in het Gooi spontaan hun hulp aanbieden. Die hulp wordt dan bijvoorbeeld ingezet om voedselpakketten te brengen naar die cliënten die ook tot de 'kwetsbare groep' behoren en niet meer zelf naar de voedselbank kunnen komen en ook geen familie of buren hebben die hun voedselpakket kunnen ophalen."

HOUDBAAR De aanvoer van voedsel is meer onzeker. Zo ging plotseling het distributiecentrum, waar veel centraal ingezameld voedsel vandaan komt, dicht. ,,Gelukkig kwamen er ook net weer veel restaurants en sportkantines vanwege hun sluiting met verse producten. Waar wel een probleem kan ontstaan is de hoeveelheid houdbare producten. Deze worden normaal verkregen middels winkelacties, kerkenacties en scholenacties en deze stroom is opgedroogd. De voorraden beginnen dan ook te slinken. Er komen inmiddels wel donaties binnen voor voedsel, maar nog niet genoeg om de voedselpakketten de komende tijd voldoende gevuld te houden."

DONEREN Om de pakketten zo veilig en efficiënt mogelijk te kunnen overhandigen is besloten zoveel mogelijk vast in te pakken in 'Big Shoppers'. Deze tassen inleveren kan op de Energieweg 39 in Huizen of bij één van de uitgiftepunten tijdens de openingsuren.
Donaties zijn welkom op NL10 RABO 0383 7380 83 t.n.v. voedselbank Gooi & Omstreken o.v.v. voedsel of via de doneerknop op de website.

De Voedselbank Gooi en Omstreken is gevestigd in Huizen, van waaruit ook de distributie van de voedselpakketten voor 't Gooi plaatsvindt. Er zijn uitgiftepunten in Baarn, Laren, Hilversum, Huizen, Soest en Weesp.